Полицията и Прокуратурата са сезирани за заплахите срещу участници в шествието на толерантността в Пловдив

Актуално Гласове Новини Темида

Води се разследване

„Когато деца нападат деца, нещо много сериозно се случва. Всички много сме сбъркали и със сигурност трябва да има реакция!“

“Първо те дойдоха за комунистите и аз не се застъпих за тях, защото не съм комунист. После дойдоха за синдикалистите и аз не се застъпих за тях, защото не съм синдикалист. После дойдоха за евреите и аз не се застъпих за тях, защото не съм евреин. После дойдоха за мен, но не беше останал никой, който да се застъпи за мен.” – пастор Мартин Нимюлер

„Вярвам, че ние обичащите сме повече от мъжете, облечени в черно. Те просто са по-шумни,“ коментира Ивелина Паничарова, чиято кооперация осъмна с надпис – закана за убийство, след участието ѝ в шествието в подкрепа на толерантността, което се проведе в събота вечер в Пловдив.

Заплахи за смърт към участници в Шествието на толерантността

Припомняме, че граждани се организираха в подкрепа на пострадалите младежи при нападението в Цар-Симеоновата градина от 27.09.2020 г., когато група младежи тормозиха и замеряха с яйца и брашно свои връстници с мотивите, че прочистват парка от гейове и лесбийки и хора, приличащи на такива.

Под тепето проследи шествието против омраза и в подкрепа на толерантността на живо във фейсбук  страницата на медията и тук  с репортажи.

Един от организаторите на шествието също получи заплахи на стената на сградата, в която живее.

„Потресена съм, със сигурност, съседите ми също. Надписът е внушителен.“ Това коментира пред Под тепето Ивелина Паничарова.

„10.10.2020 беше паметна дата – историческа. Не, че ни ни беше страх. Аз съм не само ЛГБТ-активист, а съм и учител по испански на много хора, сестра, роднина, внучка, приятелка… Това, засяга не само мен, а и хората, които ме обичат.

Митко, срещу когото има също заплахи, и той е чудесен специалист в своята област.

Ние сме час от това общество и ни има. И ако хората, които смятат, че това, което се случва не ги засяга, мълчат и не направят нищо, стават съучастници на мъжете в черно, които ни заплашват.

Днес всички трябва да изберем от коя страна на барикадата да бъдем. Вярвам, че ние обичащите сме повече, от мъжете, облечени в черно! Те са просто по шумни.

Смятам, че когато деца, нападат деца, нещо много сериозно се случва – всички много сме сбъркали и със сигурност трябва да има реакция. Беше ни страх в събота но нямаше как да оставим случващото се без реакция. Защото тези хора ще продължат да ни плашат и да се мислят за недосегаеми.

Смятам, че всички хора, трябва да реагираме, за да не позволим Пловдив да се превърне в столица на насилието и на агресията.“

Сезирани са полицията и прокуратурата, води се разследване.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.