Пловдивският съд: 3 месеца затвор за нарушаване на задължителната карантина

Актуално Новини Под ножа Темида

Наказаха 32-годишен мъж и с 10 000 лева глоба

32-годишен мъж бе осъден на 3 месеца затвор и 10 хиляди лева глоба за нарушаване на задължителната карантина днес.  По обвинителен акт на Районна прокуратура К.М. бе наказан за това, че на 20 април в Пловдив, е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората със Заповед на министъра на здравеопазването. Той  не изпълнил задължението да не напуска дома си, в който е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието 14-дневен срок – адрес в Пловдив.

Постигнато е  споразумение в съдебна фаза, одобрено от Районен съд-Пловдив, с което на К.М. е наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и 10 000 лева глоба. К.М. е осъждан преди. Районна прокуратура – Пловдив внесе днес в съда обвинителния акт спрямо него.

Обвиняемият К.М. пристигнал на 8 април 2020 г. на Летище София с полет от Берлин. Той посочил адрес в Пловдив, на който трябвало да пребивава по време на задължителната 14-дневна карантина. На 20 април полицейски служители го потърсили в апартамента, който посочил, но не го открили. Съседите споделили, че не го били виждали на адреса. По-късно било установено, че обвиняемият К.М. пребивавал в друг апартамент, в същия квартал в Пловдив. Жилището било на негов вуйчо, който се намирал в Германия. К.М. не бил намерен и в другия апартамент, защото бил излязъл до магазина, за да си купи цигари. К.М. обяснил на полицаите, че първоначално посочения за пребиваване апартамент е необитаем и не е бил живял в него, но бил регистриран там по лична карта – с постоянен и настоящ адрес. По показания на съседи, той отсъствал и от адреса на вуйчо си още от сутринта на същия ден, в който е установено, че не спазва карантината.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.