АктуалноГрадътЗабавлениеИзпод тепетоНовини

Пловдив вече си има лъв и тигър

Царят е хванат на границата, а тигърът е с френски корени – ВИДЕО

Разразилите се наново страсти покрай размразения проект за довършване на зоопарка в Пловдив и изразеното желание на тази кметска администрация за лъв, при положение, че при предишната народа гласува за тигър, изпрати репортер на Под тепето по следите на дивите котки.

Припомняме, че отправихме питане към Г-н Борисов, къде е тигърът на Пловдив?, но очаквано отговор не дойде. Пък и на пловдивчани не им е много дерт за това.

Те си имат и лъв, и тигър и цял прайд хищни диви котки. Всички те се намират в любимия музей на малки и големи под тепетата – Природонаучния.

Тигърът ни е наследство от колекцията на Френския колеж, а лъвът е конфискуван на границата с нередовни документи, преди близо 4 години, разказа директорът на музея.

Решихме все пак да попитаме специалистите, каква хищна котка е най-подходяща за Европейската столица на културата. Вижте как отговори на въпросите ни директорът на музей доц. Огнян Тодоров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина