Актуално

Пазят в тайна мистериозни свидетели по делото Белнейски

Иширковеца: Лазар Колев ми призна, че е убил Росица и Христина

Колев: Никога не съм му казвал тези неща, знаех, че е изпратен от следствието

Image title
Пловдивският апелативен съд отложи делото срещу Лазар Колев за 19 февруари от 14 часа. Днес се проведе първото заседание за зверското убийство на Росица и Христина Белнейски в Пловдив. И днес в залата не дойдоха тайнствените свидетели на защитата на Колев, които трябва да опровергаят показанията на свидетеля Владимир Славов – Иширковеца. Именно на неговите разкази се гради част от обвинението. Свидетелите на Лазар обаче са възпрепятствани. Единият бил в чужбина и щял да си дойде скоро, а другият е в затвора. Тричленният състав на съда с представител Евдокия Кемалова поиска пандизчията на разпит и пожела да разбере в кой затвор лежи той, за да бъде привикан. Адвокатът на Лазар Колев – Марин Марковски заяви, че въпросният човек  се притеснява да говори, докато не му изтече наказанието и не излезе на свобода. Името му остана в тайна. Не се изненадвайте, двамата се страхуват за сигурността и безопасността си, подчерта адвокат Марковски. Представителите на обвинението –  апелативният прокурор Иван Даскалов и Божидара Попова поискаха от съда да задължи защитата да даде имената на възловите свидетели, за да бъдат призовани по общия ред и ако не се явят- да бъдат заличени.
В съда обаче днес дойде култовият свидетел в прокуратурата Владимир Славов.  Иширковеца и Лазар Колев участваха в очната ставка пред Темида като целта й бе установяването на истината за тефтера, в който Славов водел записки от разговорите си с Лазар.
Image title
В ареста си говорихме с Владимир. Задаваше ми странни въпроси. Усъмних се от самото държание и знаех, че той е изпратен от следствието. Всеки ден излизаше по три-четири пъти. Моята килия беше като приемна. В рамките на месец ми вкарваха по 20 човека. Иширковеца имаше голям тефтер, колкото съдебна папка и химикал. Никога не съм му казвал тези неща. Говорих с него, когато той излизаше от затвора и му поисках да говори с майка ми, каза Колев пред съда. Владимир Славов- Иширковеца
Владимир Славов- Иширковеца
От своя страна Иширковеца заяви, че не помни точната дата, когато е бил разпитван, но годината е била 2009. Не е имало причина да си водя бележки от разговорите ми с Лазар Колев. В началото бяхме в една килия за около две седмици. Първоначално беше крайно депресиран. Разходихме се на карето и ми каза, че е предупреден от адвоката си, че килията се подслушва. Разговаряли сме си доста пъти по делото. Казваше, че е набеден, но се безпокоеше за откритото ДНК. След това ми разказа случката на 28 януари 2006 г. Бил е пиян и с колега в колата си. Качил случайно момичетата на пътя. Едното закарал при друг човек, а с другото правил анален и орален секс. Тя се изплашила и скочила от колата, докато била в движение и се наранила. Тогава взел първото момиче. С нея правил секс и я убил. След случката отишъл до бащата на своята приятелка, за да каже, че е бил с неговата дъщеря. Но след това приятелката му и баща й го предали. После допълни, че Лазар споменал как приятелката му и татко й изнудвали вуйчо му за пари. Бяхме в приятелски отношения с Колев, вършил съм му услуги. Имаше ми доверие, допълни Иширковеца.
Другият свидетел Красимир Николов заяви, че докато Колев е бил с голямата сестра Росица – малката Христина е била с вуйчото- известният пазарджишки бизнесмен Паун Лазаров. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина