АктуалноБизнесВкусът на градаГрадътЗабавлениеИзбор на редактораКварталиНовини

Пазарът до Гребната се превръща в първия Стрийт Фууд Маркет

Няколко ресторанта ще предлагат качествена улична храна в рамките на тържището, първите вече работят

Пазарът до Гребната база ще се превърне в първия в града Стрийт Фууд Маркет. Над 10 обекта за улична храна ще отворят в рамките на тържището до пролетта. Всеки един от тях ще предлага различна качествена храна, като ресторантите разработват специални собствени менюта за бъдещите клиенти.

Първи  идеята за Стрийт Фууд край Гребната база, далеч от центъра, прокараха собствениците на култовата вече каравана за тортила с телешко месо и печени ребра. Те стъпиха на пазара преди повече от две години, а опашките пред караваната накараха и други да се замислят за инвестиция там. Отделно заработиха и няколко обекта за качествени фермерски продукти. Там е и една от най-известните пекарни в града.

Преди броени дни врати отвори комплекс Никос, в който в едно съжителстват магазин за риба, BBQ ресторант и Гирос. Заведението посреща клиенти от няколко дни.

Готова е и Кулинарната работилница в южната част на пазара.

В момента се довършват архитектурните проекти за още няколко мини ресторанта за бързо хранене, като един от тях е на собствениците на Паваж. Заведенията ще се намират едно до друго в западната част на пазара.  

Ресторантите и магазините за подбрани хранителни продукти ще съжителстват с множеството сергии на земеделски производители, както и с известното дървено кафене на входа към пазара от страната на кортовете на Локомотив.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

15 коментари

 1. ЕДНА ЦЯЛА ГОДИНА ОБЩИНСКА КАЛ И МИЗЕРИЯ, РАБОТА ПРОВИНЦИАЛНА ПО ПЛОВДИВСКИ НА ПАРЧЕНЦЕ С КОРУПЦИЙКА ОТ ПЛОВДИВ,НО С ДУХ НА СЕЛСКИЯ МЕГДАН. НА КОЙ МУ ПУКА? КАКТО ВСИЧКО ПОСЛЕДНИТЕ ГОД. КОЙТО МОЖЕ ПРАВИ /КМЕТ БУРГАС/ ,КОЙТО НЕ МОЖЕ УЧИ ДРУГИТЕ ,С ЗИКО ВАТА ДЕМАГОГИЯ ,ОПРАВДАНИЯ НИЩО ГОВОРЕНЕ

  1. ЕДНА ‘С’А’М’О’ ГОДИНА ЛИ, МАРИ БАТКОВАТА – АМИ ВИЕ СТЕ КЪСМЕТЛИИ…

   Има ги едни кътчета ф Европейската Столица на КулТуризма дето вече трийсетина години, повтарям ТРИЙСЕ години =30= тънем ф благополучие, благоприличие и благоговение пред демокрацията / ГЕРГОВизацията.

   Комунистите поне ТУНЕЛ продупчиха, ТРОЛЕЙБУСИ прокараха почти до Наше Село и Международен Мострен Пан… ай сиктир, омръзна ми с будали да общуя

 2. Кафа от селяндуризираните КАПАНопловдивски „ингилизици“…:

  Първо, МАРКЕТ значи ПАЗАР и не може да се върже към „Street Food“ = Улично Хранене (което е различно от ФАСТ Фууд, БЪРЗО хранене, в седнало състояние, на маса но без сервитьор).

  В случая НЕ Е СТРИЙТ Фууд което става на улицата = НА ГРАДСКА УЛИЦА а не в шубраките с комарите и жабуняка!

 3. Не караваната за тортиля разработи мястото,а двата павилиона на мястото на днешния никос. Те продаваха скара и риба почти 10 години. Нагласен търг и ги махнаха, както всичко в тази община.

  1. Господине какво ти предлагаха тези така наречени павилиона …..
   Една прегоряла и със стара мазнина пържена цаца….

   Господине сегашният магазин , тапла кухня и гръцко гиро имали нещо общо с предишните бараки!?
   Да знаете завистта няма почивен ден!!!!!

   1. Дааа, добре че ми напомнихте защо да не съм клиент на Никос. Надавям се съдбата да им е също така тъжна както на „Никано“, построено върху мястото на жалката и винаги пълна с хора „Металика“.

  2. Господине какво ти предлагаха тези така наречени павилиона …..
   Една прегоряла и със стара мазнина пържена цаца….

   Господине сегашният магазин , тапла кухня и гръцко гиро имали нещо общо с предишните бараки!?
   Да знаете завистта няма почивен ден!!!!!

  3. Подкрепям за каравана с риба и Металиката. Махнаха популярни места за да нагласят скъпарски кулинарни изкушения. Караваната с ребрата я посетих само един път. Цени като за западна европа. Мерси. Знам ги и тези прехвалени фермерски пазари. Еко, био, грийн на двойни цени… Сандвичите пред спортното пак ще са алтернатива хахахах.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина