Отвориха офертите за стадиона на Локомотив

Актуално Новини Спортен Пловдив

Четири фирми са подали документи за участие в конкурса за инженеринг на Лаута

При публичното отваряне на офертите по обявения конкурс за „Проектиране и изпълнение на строителство, част от общинска инфраструктура – стадион „Локомотив“ стана ясно, че в срока, който бе до 23:59 часа на 23 септември, са подадени оферти от четири дружества. Те бяха отворени в реда на получаването им: „ГБС” АД , „Арт строй” ООД, ДЗЗД „Спорт клуб – Лаута“ и „Рудин” ООД.

В консорциума влизат: „Некст лодижистик” ЕООД – водещ партньор, и “Ателие Серафимов  – архитекти” ООД и „Валмекс” ЕООД, съобщи директорът на дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив Тодор Тодоров, който е и председател на конкурсната комисия.

Проверката в системата показа, че и четирите компании, които са подали оферти са с валидни декриптиращи ключове, което означава, че са допуснати до процедурата.

Комисията е в състав: инж. Таня Петкова, инж. Илияна Събкова и Мая Бахчеванова – юрист, всички от дирекция „Строителство и инвестиции“, плюс Костадин Язов (кмет на район „Южен“, който също е член на журито, определено със заповед на ресорния кмет Пламен Райчев).

Те трябва да проверят дали фирмите отговарят на условията по поръчката, а след това да се оценят и техническите им предложения, които могат да им донесат максимум 60 от общо 100 точки.

На трети етап ще се пристъпи и към отварянето на ценовите оферти, които в момента са „заключени“ (те носят мах 40 точки) и класиране на участниците. Срокът за работата на комисията е 4 месеца – до 24 януари. Очаква се да излязат с резултат и по-рано, ако няма обжалвания на процедурата.

Общата стойност на поръчката е 12 милиона лева, като процедурата е на инженеринг и в тази стойност влиза проектирането и изграждането на три трибуни на стадиона.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.