АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Откриват медицински център за персонала на предприятията от Тракия икономическа зона

За първи път в страната ще се прави скрининг на служителите на фирмите за наличие на последствия от коронавируса

Специализиран медицински център в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ под бранда „Тракия Медикал“ ще бъде открит официално утре. Лентата ще прережат областният управител Ангел Стоев, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ, кметовете на Радиново, Бенковски и Царацово, представители на компании.

Медицински център „Тракия Медикал“ е част от социалната програма на „Клъстер Тракия икономическа зона“, чрез която се предоставят допълнителни услуги на инвеститорите. Той е първият в страната, ситуиран в индустриална зона, като реално чрез него ще се подпомогне не само медицинското обслужване на персонала на фирмите, но и на жителите на близките населени места, съобщават от ТИЗ.

Едно от основните предимства на МЦ „Тракия Медикал“ е мобилността – възможност за предоставяне на профилактика с различни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания.

„Ще поставим началото на дигитални медицински досиета и някои аспекти на телемедицината /медицински действия от разстояние/“, обясни д-р Васил Маргаритов, специалист по термография /неинвазивна диагностика с инфрачервена камера и специализиран софтуер/.

За първи път в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса. Нововъведение в тази насока е комбинирано изследване – съчетаване на термография и белодробна ехография за проследяване на състоянието на организма с акцент върху белия дроб. Ще се правят и експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Да се добавят и жилищни блокчета, за същите тези работници и градът малко да се облекчи. Глупаво е, само да спят в града , а да работят другаде. Завиждам само за чистия въздух, който ще дишат…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина