АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Официално: 5,7 млн.лв ще струва завършването на зоопарка

Общинската администрация насрочи обществено обсъждане за пренасочване на средствата от нереализирания пробив на Водната палата към два други обекта- зоопаркът и Дондуковата градина. Анонсът за събитието дойде в последния работен ден от годината. Обсъждането ще се състои на 11 януари от 10 часа в пленарната зала на Общински съвет.

От поканата на общината става ясно, че определените за пробива на Водната палата 9,5 милиона лева, осигурени чрез поемане на дългосрочен дълг, ще бъдат разпределени така: 5,7 млн.лв. за реконструкция и модернизация на зоологическата градина, и 4,5 млн.лв. от Фонд за устойчиво градско развитие за първия градски парк, като за там се предвиждат и допълнителни 700 хиляди лева от общинската хазна.

Проектът „Реконструкция и модернизация на ЗООКЪТ в гр. Пловдив“ цели да завърши обекта до годен за експлоатация. Проект „Реконструкция на Дондукова градина, УПИ 1 – градина, кв. 39 нов, 176 стар по плана на ЦГЧ, гр. Пловдив“ е с предназначение: Реконструкция, озеленяване, паркоустройство и благоустройство в Дондуковата градина в район „Централен“.

Максималният размер на дългосрочния дълг, който Община Пловдив има намерение да поеме е в размер до 9 500 000 лв., като същият ще бъде погасяван чрез собствени бюджетни средства.

Гражданите могат да се запознаят с документацията за двата проекта в сградата на район Централен, за Дондуковата градина, и в бившия Партиен дом, за зоопарка. Това може да стане във всеки работен ден от 08.30ч. до 17.00ч.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Значи, за да дойдеш подготвен на обсъждането трябва да отидеш в ДВЕ различни сгради на общината и да гледаш хартиени документи и сигурно да си препишеш разни данни. Разбира се, в работно време. Самото обсъждане също е в работен ден от 10:00 ч. Познайте колко хора от квартала до Дондуковата градина примерно ще отидат.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина