АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Общината заведе иск срещу „Пълдин Туринвест“, оспорва апорта

Община Пловдив в изпълнение на решение на Общински съвет от 24 ноември предприе действия по оспорване законосъобразността на взетите решения на Извънредното Общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД, проведено на същия ден. Това съобщиха от пресслужбата на кметството.

От там разбираме, че днес е бил заведен иск срещу „Пълдин Туринвест“ АД на основание чл.74 ТЗ, с който се иска отмяна на решенията на Извънредното общо събрание на акционерите, поради противоречието им със закона и учредителния договор на дружеството.

Едновременно с това е направено искане за спиране на охранителното производство по вписването на решенията на Извънредното Общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД, заявени по партидата на дружеството на 28.11.2022 г. По този начин се елиминира рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които по естеството си ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на „Пълдин Туринвест“ АД, респ. в „Международен панаир Пловдив“ АД, до окончателно произнасяне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от „Пълдин Туринвест“ АД.

Припомняме, че бе призован вчера да реагира скоростно по казуса, тъй като вчера пред Търговския регистър бе заявено вписването на увеличението на капитала с апорта на Община Варна на акциите й от Панаира, въпреки изразеното несъгласие на Общински съвет с решението ни от 24.11.2022 г.

„Дотук добре“, заключи след вчерашния си призив и днешната развръзка общинският съветник Веселина Александрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина