Община Пловдив спретна цирков спектакъл за оправдание на искания 40 млн. заем

Актуално Градът Изпод тепето Новини
Община Пловдив

В двора на ОП „Чистота“ лъсна новото мнозинство в Общински съвет

Община Пловдив сътвори истински спектакъл, като за сцената на “Большо́й теа́тр”, за да защити намерението си да тегли 40-милионен заем. Представлението се игра на открито, около няколко вехти машини в двора на ОП “Чистота”.

В най-големия пек на вторник 13-ти юли, около 15,30 часа зам.-кметът с еко ресор Анести Тимчев посрещна там половин дузина общински съветници, които очевидно очертават новото мнозинство в местния парламент и, с чиято подкрепа управата утре ще се опита да прокара предложението за дългосрочния кредит.

В типичния си стил – надълго и широко – Тимчев обясни пред старейшините и присъстващите журналисти защо е толкова належащо да се влезе в голям дълг, 10 млн.лв. от който да отидат в необоснована документално инвестиция за модернизиране на базата и машинния парк на двете най-големи ОП-та – “Градини и паркове” и “Чистота”.

Застанал около исторически камион – водонска КАМАЗ, който разнася вода за поливане на зелените площи из града, Анести Тимчев заяви, че машинният парк на двете предприятия следва да бъде обновен с инструментите на заема.

На репортерски въпрос “дали лизингът не е достатъчно добър начин за осигуряване на нужната техника”, той обясни, че не става въпрос само за машини на 4 колела.

После зам.-кметът обяви, че администрацията има намерение да реконструира цялата база на комуналната си фирма в Кючук Париж , като предвижда да постави соларни панели.

На срещата днес бяха забелязани общински съветници от: “Съюз за Пловдив”- Евелин Парасков и Владимир Темелков,от  ВМРО БНД – Владимир Кисьов, представителят на “Кауза Пловдив” Константин Георгиев и червените съветници Ангел Иванов и Добромира Тошева.

Те очевидно ще подкрепят утре предложението на общината, като така се очаква да пренаредят напълно политическия пъзел в местния парламент, след като по-рано днес от групата на ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят предложението на администрацията за теглене на кредит.

На събитието, организирано часове след оповестяване на позицията на партията, издигнала Здравко Димитров за кмет на Пловдив, присъства председателят на местния парламент Александър Държиков, който обясни, че е там заради позицията си в Об С , а не зради партийна принадлежност.

Нямаше ги съветниците, които предварително се обявиха срещу заема. Оказа се, че някои от тях са били получили покани за шоуто преди 10-тина дни.

Пред Под тепето независимият Слави Георгиев заяви, че нито е бил канен преди, нито е бил информиран за сбирката на двора днес. Йордан Иванов от Демократична България пък се зарови в електронната си поща и откри, че е получавал писмо от името на Об С – Пловдив на 1 юли с такава покана.

Пред журналистите еко зам.-кметът Анести Тимчев с артистичен апломб обясни, че нова техника в Чистота и Градини и паркове не е закупувана повече от 10 години.

При обход в базата на комуналното ОП обаче Под тепето видя редица машини за почистване и поддръжка на тревни площи, които със сигурност са не са толкова стари, като срока, който той обяви.

По информация на редакцията ни работници в ОП “Чистота” са получили заповед да скрият днес новата техника и да оставят на двора само стари машини.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Община Пловдив спретна цирков спектакъл за оправдание на искания 40 млн. заем

 1. Всичките тия изброените (мокри сънища) не ми ги поднасяй като че ли баскетБОЛНИЯТ мозъклия ще ги осъществи с майсторския си дюлгерски замах . . .
  Да, ама надали.
  По-реалистично е, че ще ги остави на десетината ЗАМ-ове и калабалък РАЙ-ове да си ги имат =“ЕПЗЕХ“ *)= а пък той ще се кротне ф Бойково да си сади теменужки, както показаха.
  –––
  *) Древна персийска система „Едни Пари З.Е.Хора“)

 2. Изключвам факта, че ще си щипнат някаква част от тези пари, обаче при Тотев имаше само козметични проекти (макар и някои хубави), с които нищо грандиозно не се промени в града. А има толкова много важни проекти!!! Например сега Модър-Царевец ще стане, НО с него трябва да се удвои улица Царевец до булевард Свобода, да се ремонтира булевард Хаджи Димитър и Коматевският възел, трябва да се удвои целия Ал. Стамболийски, да се направи прословутия надлез между Южен и Тракия. Да стане вътрешен ринг. Булевард Северен също трябва да се направи, макар там очевидно да прозират известни интереси от страна на ПИМК, които вече строят по него. Рогошко шосе е лунен пейзаж, трябда да се разшири и да се ремонтира. Пещерско шосе и западният вход на Пловдив са направо смешни. На Кукленско шосе трябва да се довърши ремонтът от ул. Скопие до изхода на града, защото това е единственият същински булевард към родопската яка, другото са мижави улички. И още, и още, и още. Трябва да се тегли заем, защото иначе градът ще си стои на този хал.

  1. Горното „За Заема…“ беше в отговор на това тук, но …грешки стават

   1. Колегата Титюковский е собственник на авторските права и на неоспоримо бащинство за крилатия проект за влакче (на батерии!) с което щастливото човечество да се качва на Бунарджика. (Може би му е помагал колегата П.П. с лебедовата шия, чиято институция НАСЛЕДСТВО специализира в подобни изг7зици).
    Та за Джендем Тепе следващото влакче да не би да стане без пари?

    Ами асансьор до Ахряновата катедрала върху Джамбаз Тепе? Послушник Зико да не би да остави мутро’полит’икът да се мори да катери калдаръми?

    „На отговорно пазене“ плащаме магазинаж да ръждясват ГЕРБавите им проекти . . .

    1. ‘На Отговорно Пазене“ стана от известно време новото заклинание с което се уреждат …неудобни въпроси.

     „Шчекотливи“ както казваха съветските Другари.

     Като оправдават въпроса за паветата – вековна настилка в цивилизован Град. Отдавна, без обяснения, бяха задигнати от улиците за да размажат набързо машинно една евтинка чернилка по за сезон-три, ама ако няма сняг и сол. Колкото да не газим калища / прахоляци – както междуселските шосета между наше село и ваше.

     „Н.О.Пазене“ – ама в …ЧАСТНО ДЕПО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.