АктуалноГрадътЗелен градМненияНовиниПод ножа

Община Пловдив иска да даде на концесия Гребната база, Лекоатлетическия стадион и още имоти в парк „Отдих и култура“

Идеята официално е вкарана в Програмата за разпореждане с общинско имущество и предстои да бъде гласувана на Общински съвет и е свързана със строителството на Втори гребен канал

Още 4 големи имота са в плановете за концесии около Гребната база, сред тях и паркингът до стадион „Пловдив“

Гребният канал в цялата му водна площ и прилежащи зелени площи, Лекоатлетическия стадион, както и още няколко големи имота в парк „Отдих и култура“ да бъдат отдадени на концесия, планира Община Пловдив. Това е включено официално в Годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество. За момента това е само план, който тепърва трябва да се разгледа и одобри на общински съвет.

Общо шест имота в района са включени в програмата с идея да бъдат предоставени за концесия. Най-големият сред тях е Гребният канал, в който имот се включва самата водна площ и прилежащите пешеходни пространства, както и част от парка на север в посока реката, както и на юг – зелените площи около въжения мост и около Зоопарка. Целта на концесията е строителство и конкретно – изграждането на Втори гребен канал.

Другият голям имот, за който се планира концесия е т.нар. Лекоатлетически стадион. Той се намира на бул. „Копривщица“ 61 – където са монтирани пожарникарски съоръжения и традиционно се случват пожарникарските състезания.

Сред останалите 4 имота, за които се планира концесия е теренът на ресторант Ловен парк на улица „Ясна поляна“ 10, който е съседен и граничи с имота на Гребния канал.

Втори от останалите сравнително по-малки от планираните за концесиониране имоти са зелената площ непосредствено до Лекоатлетическия стадион в северозападна посока, който в момента е празна поляна.

Трети имот, предвиден за концесия, е голямото заградено пространство на кръстовището на улици „Ясна Поляна“ и „Копривщица“ – непосредствено до кортовете на „Локомотив“.  За тези три имота няма уточнение каква е целта на концесията.

Последният планиран за концесия имот е целият имот на бившия паркинг до стадион „Пловдив“, който частично в момента е зает от пазар – където преди години временно бе преместен „Четвъртък пазара“, но част от хората останаха там. В точката е уточнено, че целта на концесията за този имот е строителството на паркинг.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

8 коментари

 1. На кой му трябва втори гребен канал, пак ли ще перат пари. Пълен ужас ако това се позволи… но като гледам как им се огъват в общината, ако не стане скандал по новините ще продължат със застрояването.

  1. Драгий Суеко неблагодарен, как така „излишно“ е заместването на зеленина със зеленясалата чорба на застояла вода? Населението радостно всяка сутрин след като се наколодруми нима не отива да си . . . погребе?

   Расовото комаровъдство едвам започва с един канал, жабешките бутчета недостигат до сиромасите. Всяко кметство ако направи канал ставаме не световни, ами галактически водачи в крайно важната (за една агитка) деятелност. Помним световните гребце в ТОКИО докато тук махленците кудкудякаха нещоси…

   Отровите с които третирВаме чорбата и околовръст са много полезни, хранителни и безплатни (особенНо за бебенцата доколкото…)

   На лауреЯта и собственик на архив. Фондация Фьодор КараКоЛИНКА – безкористен носител на радостни вести БЕЗ становище – мерсиме, и

   Хвала!

 2. ОПГ Герб. Как така никой гражданин и никой който ползва Гребната база не иска това да се случи, а вие алчни крадци напирате от години да го направите въпреки, че общината няма пари за асфалтиране на улици, оправяне на тротоари, улично осветление и пр. ?

  1. Апетитни квадратури / площи от градската територия да бъдат харизани на разни частници под една или друга преструвка – това изглежда е намерението.

   Както СтадионГейт – ползвани от частни клубове, пък по инерция от комунистическо поддържани и подпирани с мои пари / твои / наши / народни . . .

   Както агитката за „Опера“ дето под фалшиви байряци искат безплатен терен в центъра за частно доходно здание, в което можели да допуснат трупата ама ако им плаща свободен наем.

   Гого Траката да не би да не е собственик на подлеза – или почти?

   Всички тия комбини -а най-вече несъществуващият градски транспорт- разобличават некадърността на тълпите чинов… Сановници (кой от кой по-Главен!) в СелСъвета за елементарен мениджмънт на Наше Село.

   1. Будала да кандидатства за концесия да ни направи „Втори Гребен Канал“ за благо народу без . . . интересни задни мисли. . . ?

    Надали

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина