Настимир Ананиев: Спешни проверки на ремонта на Околовръстното шосе и изграждането на частен крематориум в Рогошките гробищата

Актуално Власт Гласове Градът Новини

Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към НС планира да разкрие 3 регионални офиса в Пловдивска област

Председателят й заяви, че новата власт ще изиска от местната в Пловдив заповедите за събаряне на незаконно строителство, по които има бездействие

Спешни проверки на сигнали, получени днес по време на петата изнесена от столицата приемна на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание, която се проведе в Пловдив, обеща председателят ѝ Настимир Ананиев.

Срещата с хората от Пловдив и областта се проведе в бизнес център на ул. “Козлодуй” 1, след като първоначалната идея да се състои в Областна администрация възмути опозицията и мястото бе преместено. По думите му са дошли много хора, повече от първоначално записаните. Те споделили различни проблеми, свързани с местната власт и с лични казуси.

Настимир Ананиев обяви, че ще бъдат проверени всички сигнали, като акцентира на ремонта на Околовръстното в участъка от Асеновградско шосе до разклона за село Марково и изграждането на частен крематориум в Рогошките гробищата.

Той заяви, че ще настоява ремонтът на Околовръстното да бъде обследван дали отговаря на изискванията за безопасност. “Хората твърдят, че поставените мантинели са предпоставка за катастрофи. Затова ще се срещна с новия шеф на АПИ Тодор Василев и ще поставя въпроса пред него.“

Хората искали да знаят и кой е разрешил изграждането на частен крематориум на територията на Рогошкия траурен парк. По този казус също ще има проверка, увери Ананиев.

Гражданите съобщили и за няколко случая на бездействие от страна на местната власт, касаещи влезли в сила заповеди за събаряне на незаконно строителство, по които не се случва нищо с месеци и години. Съответно Ананиев обеща да поиска документи и обяснение от общината.

На срещата присъства и заместник-председателят на комисията – Йордан Терзийски, който обяви пред медиите в Пловдив, че се е видял с ръководството на КАБ – Пловдив и ландшафтни архитекти.

Те са коментирали промени в ЗУТ, които целят  да се намали административната тежест и корупционните практики в сектора. По думите му в готвените промени ще бъде заложена и по-висока отговорност към проектантите.

Настимир Ананиев заяви, че след обобщаване на сигналите ще бъдат предприети законодателни промени, с които ще се прекрати порочната практиката гражданите да се въртят в институционален кръг. Като по-важни отличи въпросите за адресната регистрация и необходимостта собственик на имот да има право при определени условия да отписва временно регистрираните на текущ адрес наематели.

В приемната участваше и народният представител от ПП в Пловдив област Росен Костурков, който съобщи, че Комисията планира да разкрие 3 регионални офиса в Пловдивска област – в Асеновград, Карлово и Раковски. Така народните представители щели имат регулярни срещи с гражданите в почивните дни и когато парламентът не работи.

Споделете ни във:

3 коментара за “Настимир Ананиев: Спешни проверки на ремонта на Околовръстното шосе и изграждането на частен крематориум в Рогошките гробищата

  1. Ако почне да се рови толкова неща ще заминават.Някой трябва да плаща,крайно време е.И доста ще трябва да си ходят

  2. “…временен сглобяем обект. . . На този принцип били построени последните три етажа от хотел “Империал” на бившия кмет Иван Тотев, както и галерията на ул. “Гладстон”

    Изключително интересен е казусът =за който няма заповед за незаконно= с идеологическата сграда върху Джамбаз Тепе над Понеделник Пазара запречваща обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ за туристите и която запечатва дворцовите мозайки на върха от послушник Ахрянов против Плана със претенции за “благото на . . . населението (което липсва там)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.