Най- после отпушват магистрала „Тракия“ и в двете посоки

Актуално Новини
споделено пътуване

След 14 часа днес се пуска движението в платното за София

След 14 часа днес се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика  завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан и Стара Загора, съобщиха от АПИ.

С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан – Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите,  ремонтно-възстановителни дейности на  общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Най- после отпушват магистрала „Тракия“ и в двете посоки

  1. Физкултурникът не го избраха нормалните граждани на Пловдив, спечели кметския пост заради платения цигански вот.

  2. Добре, че съгражданинът ви адвокат Атанас Костов от ДБ съди от години АПИ за тази отсечка, та всички ние най-накрая да я ползваме, като нормални граждани, платили за нея! Оказа се, че преди две години вие си избрахте един баскетболист за кмет, а умните и кадърните “не ставаха”!
    Има и достойни хора, с достойни дела – новият такъв се казва Кирил Петков! Той е високо образован, действа, сочи проблемите, но пак “не става”, въпреки един Харвард в джоба! Та хайде сега всички на море – добре че са “неставащите”!
    Поздрави от София майни…”не ставате”, с някои изключения! И слава Богу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.