АктуалноНовини

Над 100 генератора за Украйна даряват хиляди българи

Инициативата е на собственика на пловдивското издателство Жанет-45 Манол Пейков и събра над 2500 фирми и граждани

Над 100 генератора ще бъдат дарени от български граждани за зимата на украински граждани, които ще се нуждаят от ток в следващите месеци. Това става след кампания, задействана от издателя Манол Пейков, който е и бивш депутат от „Демократична България“. Над 2500 фирми и граждани са се включили в инициативата му.

Общата бройка е над 120. Част от тях са дарени директно – 7 са лични, както и 1, закупен със събрани средства от клуб „Бегач“. Други 114 ще бъдат закупени с дарените средства от българи, като вече са платени и се очаква доставката им до няколко седмици. Първата дата за изпращане на генераторите е 12 декември.

Конкретната причина за кампанията е начинът на водене на война от страна на Русия в последните седмици, които поради липсата на успехи на бойното поле атакуват граждански цели и предимно енергийната инфраструктура на градовете и селата на Украйна.

За пет дни събраните средства надвишават 350 000 лева. Всеки, който допълнително иска да помогне за кампанията може да го направи на следната сметка:

с/ка Манол Костадинов Пейков BG39DEMI92405000305527
Търговска банка Д
BIC: DEMIBGSF
Основание – Генератори за Украйна
или PayPal: [email protected]

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина