Много нови лица сред пловдивските депутати в 47-мия парламент

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

С обработването на 100 процента от протоколите станаха ясни и имената на бъдещите депутати от Пловдив. До окончателното произнасяне на ЦИК картината с 11-е представители на града изглежда така:

Продължаваме промяната спечели четири мандата- лидерът Кирил Петков, проф. Христо Даскалов, ръководител селекция „Безопасност на храни“, инженерът и предприемач Росен Костурков, който бе водач и в областната листа на новата партия, както и финансистът Александър Ракшиев. Ако Кирил Петков и Росен Костурков решат да влязат от други райони в Народното събрание ще отидат програмистът Йордан Маджуров и Венцислава Любенова от партньорската партия Волт.

Трите мандата на ГЕРБ-СДС са лидерът Бойко Борисов, областният координатор Иван Тотев и юристът Радомир Чолаков. Ако бившият премиер влезе от София, в парламента отива и екологът Стефан Шилев.

От „Има такъв народ“ в Народното събрание отива зам.-председателят Тошко Йорданов. Той може да отвори пътя към парламента за втория в листата Димитър Гърдев, ако избере да влезе от другаде.

БСП печели един мандат. Ако водачът на листата Кристиан Вигенин реши да влезе от друг район, в Народното събрание се завръща Иван Петков- Бебето.

Депутат от „Демократична България“ ще Христо Иванов. Той не успя да влезе от Велико Търново, като така не отвори място за Ивайло Старибратов, който измести с преференции Манол Пейков.

Народен представител от „Възраждане“ в следващия парламент ще е юристът Елена Гунчева.

Споделете ни във:

1 thought on “Много нови лица сред пловдивските депутати в 47-мия парламент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.