АктуалноГрадътЗелен градКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Местният парламент одобри предложението за нов парк в Коматево

С пълно единодушие Общински съвет прие предложението на кмета на район Южен Атанас Кунчев за изграждането на нов голям парк край Коматево. Това стана възможно, след като местният парламент подкрепи исканията на 3800 жители на Коматево и Остромила, положили парафите си в подписка за създаването на нова зелена зона между кварталите. Техни представители присъстваха на заседанието на ОбС и посрещнаха решението с аплодисменти.

Съветниците приеха предложението за промяна на поземления имот, след което от районната администрация могат да започнат да работят по ПУП за самия парк. Парцелът вече има предназначение за озеленяване, но и за образователна инфраструктура и в бъдеще там може да бъде построена детска градина.

“ Коматевци имат подкрепата на Пловдив“, каза след гласуването кметът Костадин Димитров. Той подчерта, че трябва да се пристъпи към етапност в реализирането на проекта за парк и още през следващата година да стартира първата фаза на изпълнение. „До изпитването на нуждата от детска градина и докато намерим финансиране за нея, там ще има парк“, допълни той.

„Радваме се, че ни подкрепиха. Нашето искане отлежава от пет години“, коментира доволна Звезделина Кирякова от сдружение „Коматевци за Коматево“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина