АктуалноИзбориНовиниСъдТемида

Мая Манолова: Подкрепям напълно работниците от Либхер

Бившият омбудсман заяви в Пловдив, че социалното министерство подценява възрастните хора. “Те могат сами да си изчислят увеличението“

Лидерът на“Изправи се България” заяви днес в Пловдив, че че тя и нейната гражданска платформа подкрепят напълно работниците от „Либхер“ за справедливо исканото увеличение на заплатите.

Синдикалисти се наместват в казуса Либхер, готвят се за гладна стачка

„Справедливо е да поискат плюс 200 лв. увеличение към заплатите, както и ваучери за храна в размер на 200 лв., защото инфлацията в магазина отдавна надскочи всички останали увеличения. Но ако сега правителството, което се кълнеше, че ще въведе необлагаем минимум, го направи, реално чрез тази мярка всички работещи хора ще получат много сериозен бонус. Даже тези, които са на минимална работна заплата биха получили плюс още 70 лв., ако бъдат освободени от данък общ доход върху минималните доходи.

Мая Манолова дойде в града, за да се яви на второто за страната дело на пенсионер срещу преизчислените пенсии. В конкретният случая става дума за пенсионер от Пловдив, чиято пенсия след преизчислението е повишена с 3% при така рекламираните 13% средно увеличение, поясни бившият омбудсман. Г-н Стойчо Христозов е ощетен с 80 лв. на месец от невключването в размера на пенсията му на увеличенията през 2017, 2018 и 2019 г., добави тя пред Административния съд.

Бившият омбудсман заяви в Пловдив, че социалното министерство подценява възрастните хора. “Те могат сами да си изчислят увеличението“.

По думите ѝ с тези дела за първи път социалният министър ще получи звучен шамар заради начина, по който подходиха към преизчисляването на пенсиите.

Вече са в ход почти 15 дела в цялата страна, в различни административни съдилища, но още няма резултат по нито едно от тях, съобщи още Мая Манолова.

Припомняме, че делата влязоха в съда в средата на март, а на 22-ри с.м. се състоя и първото заседание в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина