АктуалноБотев ПдВашите писмаГласовеГрадътНовини

Кварталът около Колежа пропищя

Жители на район Източен в квартала около стадион „Христо Ботев“ са подложени на денонощен тормоз заради строежа на Колежа. Това сигнализираха съкварталци в редакцията на медията ни.

Ето част от писмото им:

„Обръщаме се към вас, с молба да се даде гласност и да се направи нещо, за да се спре това безумие със строежа на стадион Христо Ботев. Денонощната работа, силният шум, вдигането на огромен прах, дори и силното осветление, което ползват, за да се работи вечер е тотален тормоз и терор за живущите в района около стадиона!“

Хората питат:

Какво право и основание е частен интерес да бъде в противовес с обществения?.

Кой и как ще гарантира нормалния живот на хората в квартала?

Съкварталците са категоричини, че положението им ще стане още по-тежко, когато обектът бъде пуснат в експлоатация.

Жалбоподателите смятат, че мястото на такива съоръжения е в периферията на градовете, там където безпроблемно могат да се блокират пътища, да се вика, да се събират всякакви, без да пречат на хората.

Те настояват Община Пловдив и всички, останали компетентни институции да влязат в ролята си, за да се осигури обществения ред около стадиона и да се спазват часовете за невдигане на шум.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

15 коментари

 1. Не разбирам, каква е драмата? Там е имало стадион и пак ще има – госпожо Грозданова.
  Тези мрънкащи и преди са живяли до стадиона и би трябвало да са свикнали. По скоро ми се струва, че това са жалки напъни на привърженици на отбора на малцинствата. Защото са наясно, че завърши ли се „Колежа“ това означава смъртна присъда за кюстендилският навлек!

  1. Разбира се. Това са шепа миризливци, фенове на циганския отбор от „Лаута“… Ами нямат проблем ! Продават си жилищата в престижната зона около Колежа и си купуват в блоковете в Тракия до техния стадион !

 2. Защо не вдигнеш глава срещу безумното жилищно строителство в града, което събира половин България под тепетата? И то без да има къде да се работи? И какво ще стане като се „пусне съоръжението“? Един мач на две седмици и то не повече от 8 месеца в годината! Ще ти спре цикъла или тъй като вече е спрял, пак ще тръгне?

 3. За съжаление, има неудобства за живеещите там. Навсякъде се строи из града и то в по–голяма близост.
  Но това е историческото място на стадиона. а другото е истеричен лай на локомотивци.

 4. А хората или по-скоро човекът, писал тази клоака, какъв се явява, че да е говорител на обществения интерес? Най-вероятно е някой Изрожденец, тъй като за тях е присъщо личния им интерес да го приравняват с обществения. Като имате някакъв проблем със съоръжението, има лесно – местите се другаде. Не е като да е някаква нова хрумка този стадион, от 60 години е там и винаги е било ясно, че ще продължава да е там.

  1. 1.Самото заплашително и застрашително поведение и присъствие със изразени ЗАКАНИ („ще видим кой как ще гласува!“) от глутницата алчни частници професионални „фенове“ съставлява ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

   2.НАКАЗАНИЕТО за всякое престъпление е задължително даже и в Пловдив!

   3.Пряко задължение на СелСъвета е да поддържа в изрядно състояние единствения обществен -не Частен!- традиционен добър стар познат

   ГРАДСКИ СТАДИОН „ПЛОВДИВ“

   4.Ако не 30 милиона за СТАДИОН ПЛОВДИВ. то хайде, в атмосферата на истерии и бунтове и тормоз от алчни частници терористи (ОПГрупа престъпници наброява не повече от 2,000 четници между 400,000 граждани!) то справедливо щеше да бъде по 1/3 =по 10 милиона= за Стадион „ПЛОВДИВ“ със кортовете и за по двете частни игрища.

   5.“Спортна инфраструктура“ не може да изключва ГОЛФ КУРС за населението на мястото на пресушения и хигиенизиран жабуняк „ГРЕБЕН“ (частен!) с който да прекратим расовото комаровъдство в Града и пръскането с вредни отровни ИНСЕКТициди по бебешките колички -доколкото останаха такива…

   6. Г-це Т.Г. с капитан И.Дернев да си бяхте рендосали скапания „Сайт“ ПопТеЛето, че вече го нагазиха Робот БОТове с Индийска писменост, освен мили родни неграмотни АятоЛЛЛЛахи.

   Слага се –както в ПОТВ– кутийка с четири цифри за защита от БОТ.

   КомпактирВа се неграмотния ТаймСтамп от ОбщоКъмЧастно, 15 знака, че МИ изхабява ценни милиметри от МОЯ ДИСПЛЕЙ

   1. ЕТО ТИПИЧНИЯТ ГОВОР НА ПРЕСТЪПНИК МУТРА ОТ ЧЕТНИЦИТЕ НА ШАЙКА „БОТЕВ“:

    „…Като имате някакъв проблем със съоръжението, има лесно – местите се другаде…“

    ЗАВЗЕМАТ ГРАДА БЕЗСЪВЕСТНО, БЕЗСРАМНО, БЕЗОЧЛИВО И БЕЗНАКАЗАНО И СЪС ПРЕТЕНЦИЯТА ЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЗА ОБЩОТО „БЛАГО“:

    МИЛИОНИТЕ ТИ ЗА „СТАДИОНИТЕ“ МИ

    1. Тъпчо, Статията е ПОДПИСАНА за разлика от престъпните ти крясъци – и изразява сериозни протести срещу варварските

     БЕЗЧИНСТВА НА ШАЙКА „БОТЕВ“

     1. Не разбирам, каква е драмата? Там е имало стадион и пак ще има – госпожо Грозданова.
      Тези мрънкащи и преди са живяли до стадиона и би трябвало да са свикнали. По скоро ми се струва, че това са жалки напъни на привърженици на отбора на малцинствата. Защото са наясно, че завърши ли се „Колежа“ това означава смъртна присъда за кюстендилският навлек!

     2. г-не „Железков“ не се преструвай че НЕ РАЗБИРАШ = махленското клубно ИГРИЩЕ на частника ти не е „стадион“.

      Градският СТАДИОН е другаде и длъжност на Общината е да го поддържа в изрядно състояние за Населението, а не за озверелите престъпни ЧЕТНИЦИ „БОТЕВ“ които следва да бъдат наказани за ЗАПЛАШИТЕЛНИ ЗАКАНИ ПРЕД СЪВЕТА:

      „Милионите ТИ за стадиноните МИ“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина