АктуалноБизнесГласовеНовиниСъд

Концесионер на кариера в Белащица съди протестиращ

Дружеството „Европейски пътища“ – концесионер на кариерата „Белащица- Юг“, съди протестиращ от Инициативния комитет „Стоп на кариерата в Белащица“, разбра Под тепето.

От централата на компанията потвърдиха пред наш репортер, че завеждат искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста Павел Гимишев.

„В множество свои публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи активистът на Инициативния комитет „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев не спира да твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата, което категорично не отговаря на истината“, заявиха от фирмата.

Според юристите на компанията, чрез тези свои действия Гимишев злепоставя компанията, нанася ѝ вреди и манипулира обществото.

Затова компанията предприема съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото, заявиха от PR-отдела.

В писмо, изпратено до редакцията ни се казва:

„На 3 февруари тази година изтече Договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“ и от тогава компанията „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището, докато концесията не бъде подновена. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др.

Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с обновена пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и удобни пътища.

„Европейски пътища“ е сред най-големите пътно-строителни компании в България с дългогодишни традиции и с имидж на надежден партньор на държавата, бизнеса и гражданите. Тя е сред сериозните работодатели в региона и е ангажирана с редица местни каузи, които подпомагат развитието на средата и подобряват качеството на живот в област Пловдив. Хората в региона  на Пловдив и Пазарджик ще разчитат на нея и за зимното почистване на републиканската пътна мрежа в следващите месеци.“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина