АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Кой е Димитър Главчев?

Следващият служебен премиер на България участва в работата на редица комисии

Президентът Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател.

Главчев беше назначен на настоящия си пост на 28 юли 2023 г. с решение на 49-ото Народно събрание за 7-годишен мандат.

Роден е в София и говори английски език и руски език.

Бъдещият служебен премиер е икономист по образование и едно от знаковите лица на партия ГЕРБ, с която влиза в политиката като депутат още през 2009 г., пише Vesti. Опитът му в счетоводството и финансовия контрол е над 30 години.

Главчев участва в работата на редица комисии, включително заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, докато е народен представител в 6 парламента. Той е и председател на 44 НС от 19 април 2017 до 17 ноември 2017 г. Главчев взема решението да се оттегли от заемания пост след напрежение, възникнало след прочитане на декларация от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова и нейното последвало отстраняване от зала.

От 14.00 часа държавният глава ще приеме Димитър Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

На корицата: стоп кадър Nova тв

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Какъв „шок“ за всички… руският шпионин Румен Радев назначава ГЕРБ да управляват дори в служебното правителство., договорката не е отскоро Не е като Боки да не е подарявал кученце на Путя… бау-бау. България е руска губерния.

  2. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://e.vg/alman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина