АктуалноГласовеМненияНовиниРазследване

Кметът: Ще се вгледаме детайлно в „Пълдин Туринвест”, решил съм да си върнем процентите в панаира

Общината е трябвало да получи информация за продажбата на обредния дом. Защо това не се е случило, адресатът е друг, каза Здравко Димитров по повод разследването на Под тепето

Не мисля, че е нарушен законът. Дали е морално е друг въпрос, допълни той

„Общината е нямала информация за продажбата на Обредния дом и Римската таверна под него. Тя е трябвало да получи информация. Защото това не се е случило, адресатът е друг. Общината има само 25 процента. А другият собственик може да взима решение когато има 75 процента. Не мисля, че е нарушен законът. Дали е морално е друг въпрос”. Така кметът Здравко Димитров коментира и днес разследването на Под тепето относно продажбата на знаковия актив от смесеното дружество „Пълдин Туринвест” и след политическите реакции след публикациите ни.

Той заяви, че не е чел публикуваното вчера в медията изказване на Георги Гергов и заявките, които дава той за бъдещето на активите на смесеното дружество. На въпрос на Под тепето дали все пак няма общината като съсобственик в дружеството да се вгледа детайлно в активите, състоянието им и активността му, той отговори така: „ Да. Щом общината има 25 процента, ние сме длъжни да се вгледаме. Още повече решил съм да си върнем и на панаира процентите. Панаирът си е в Пловдив и процентите трябва да бъдат в Община Пловдив”.

На въпроса как това ще се случи той отговори: „Има си начини!”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина