АктуалноГрадътНовини

„Капачки за бъдеще“ с мащабно благотворително събитие в Пловдив

Всички, които събират капачки, ще могат да ги върнат и да помогнат за закупуването на оборудване за новородени в български болници

Известната инициатива за събиране на капачки пристига в Пловдив с мащабно събитие в събота. На 20 юни „Капачки за бъдеще“ ще бъде под тепетата – от 10 до 13 часа на паркинга пред магазин Метро. По това време всеки, който събира капачки ще може да ги предаде, за да се превърнат те в апаратура, която да помага детски и родилни отделения в България.

Инициативата „Капачки за бъдеще“ стартира преди около 2 години и в този период успя да подмени 22 кувьоза в различни общински болници в цяла България. Стотици бебета са получили помощ в новата апаратура за този период.

Помощта на кампанията е към малки общински болници и пловдивчани са едни от първите, които са демонстрирали, че ги е грижа за техните сънародници от по-малки населени места, споделят организаторите. Затова и шестото събитие в града се очаква отново да е мащабно и да привлече много хора.

Също в събота ще се проведат успоредно още куп събития на други места – в Перник, Севлиево, Стара Загора, Велико Търново и в още много градове в цялата страна.

Подробности за пловдивското събитие може да видите на този линк.

От началото на кампанията досега са рециклирани над 260 000 кг капачки и 100% от събраните средства за отишли за дарения, разказаха основателите на инициативата Лазар Радков и Мартина Йорданова. Пловдивчани дори ще имаме честта да посрещнем тук енергичния Лазар, който е основният двигател на „Капачки за бъдеще“, и е пловдивчанин. Той дори ще празнува рождения си ден тук, по време на акцията по събиране на капачки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Браво на тези млади хора! Заслужават всички да ги подкрепяме в техните акции! Щом са толкова искрени и позитивни има надежда за България!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина