Актуално

Калуди Калудов в ролята на Кавардоси в Концертна зала

Image title
Калуди Калудов ще се превъплати в ролята на художника Кавардоси в спектакъла на операта Тоска. Тенорът ще отвее перчемите на ценителите в Концертна зала в четвъртък вечерта. Вечерта ще е особена за Калуди, тъй като той ще изиграе една от най-ярките си роли за първи път на пловдивска сцена. Калудов стотици пъти е изправял публиката на крака от най-големите световни сцени, а арията на Каварадоси „E lucevan` le stelle…” в трето действие е определена като едно от най-незабравимите преживявания за почитателите на операта. Постановката на Иванка Далийски ще започне точно в 19ч.
В ролята на Тоска ще дебютира Анна Дитри, а в ролята на Скарпия ще пее любимецът на публиката баритонът Нико Исаков. Ученикът на големия български бас Никола Гюзелев Орлин Невенкин ще видим за първи път в ролята на Анджелоти. На диригентския пулт ще застане италианският диригент Лучано Ди Мартино, който през последните години е постоянен гост-диригент на Хамбургската Щатсопера.
На 19 март, от 19.00 часа предстои още един спектакъл на операта Тоска с участието на великолепното сопрано Линка Соянова – в ролята на Тоска, Ивайло Михайлов ще дебютира в ролята на Каварадоси, Ростислав Пеев – за първи път в ролята на Скарпия и Делян Славов – Анджелоти. Диригент Лучано Ди Мартино.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина