„Изправи се БГ! Ние идваме!“: Няма да подкрепим кабинета на Слави Трифонов – ВИДЕО

Актуално Власт Гласове Избори 2021 Новини

ПГ е получила документ от ИТН, но това не е споразумение, което да са подписали и двете страни, уточни на извънреден брифинг Мая Манолова

Парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов и „Има такъв народ“. Това обяви Мая Манолова след заседание на групата, заедно с останалите депутати от коалицията. ПГ е получила документ от ИТН, но това не е споразумение, което да са подписали и двете страни, уточни на извънреден брифинг Манолова.

„Предложена е едностранна декларация, в която няма ясни ангажименти и срокове, тя е пълна с добри пожелания. Така и споразумение не бе подписано. Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде сянка на ГЕРБ и ДПС, не можем да правим компромис с очакванията на българските граждани“, категорична беше Манолова.

„Изначално нашето желание беше да има правителство, предложено от ИТН. Предложените кандидати за министри в кабинета не са такива хора, те са семпъл състав в сравнение с големите очаквания на българските граждани, на хората, които бяха десетки, стотици дни по площадите на България. Част от предложените хора са напълно неприемливи. Ние ще положим всички усилия да има почтено, силно, реформаторско правителство, правителство на промяната, но няма да правим компромис с очакванията на хората“, допълни тя.

Вижте още във видеото.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.