АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Изляха основите на стълбите от Главната към новите разкопки (СНИМКИ)

Дори в лошото време майсторите работят на археологическия обект

Работата по социализацията на археологията, която се намира северно от Пощата, продължава и в лошото време. В последните седмици успоредно се работи по укрепване на частта към улица „Отец Паисий“ и тази към Главната улица „Княз Александър I Батенберг“. Освен укрепване с т.нар. габиони, се работи и по подходите, които ще ползват пешеходците.

Така в последните дни тежки машини работят по преработване на стълбището от археологията към тротоара на спирката под централния булевард „Цар Борис III“ в посока Епископската базилика. В същото време със стоманобетонна конструкция се оформя и слизането от Главната до т.нар. „Форум – север“. Работи се по насипите и бъдещото стълбище и поетапно разбираме как ще изглежда бъдещата приобщена към града археология, визия и концепция, за която, така и не бе публикувана от местната власт. Уверенията са, че тя ще е подобна на вече използваната и харесвана от пловдивчани част от Форум/Агората между Пощата и Цар Симеоновата градина.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Пред свършен факт харесва се на граждани или не няма да има значение. Притеснително и странно е, че дори бидейки на инженеринг не се споделя бъдещия му вид.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина