АктуалноКриминалеНовиниРазследванеТемида

„Инфлуенсърите“ Чеченеца и Куката с куп присъди – ВИДЕО

Никой от наблюдавалите гаврата в мола не е сигнализирал на телефон 112

Родители, внимавайте кого следват децата ви в интернет! – отново апелира районният прокурор на Пловдив Петър Петров

Извършителите ги очаква затвор до 5 години

Изживяващите се като инфлуенсъри лица, известни с прякорите си Чеченеца и Тошо Куката имат в доситетата си общо осем присъди.

Това стана ясно на извънреден брифинг на Прокуратурата, който „Под тепето“ ви предаде на живо във Фейсбук страницата на медията ни. В него участваха Петър Петров – районен прокурор, Атанас Илиев – заместник-районен прокурор, Веско Ириков – наблюдаващ прокурор по случая със скандалното видео от пловдивски мол и заместник-директорът на ОД на МВР – Пловдив Радослав Начев.

пловдивски мол - прокуратура

Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката са използвали специфичното състояние на 20-годишния младеж, неговата доброта и наивност, за да го склонят да се снима в клипа и да имитира куче. От справката за съдимост на двама от учасниците стана ясно, че те не за пръв път попадат в полезрението на съдебните органи.

34-годишният Тодор Огнянов Чалъков, известен като Куката, има 7 присъди, издадени в рамките на само 2 години. Сред тях – за три грабежа и закана за убийство. Петко Атанасов – Чеченеца, на 38 години, е също е съден за грабеж.

И двамата са реабилитирани, повториха два пъти от прокуратурата. Те са арестувани в Пловдив, веднага след като Прокуратурата се е самосезирала от медиини публикации по казуса.

С третото лице, участник в клипа, е проведен разговор по телефона и му е било указано да се яви в най-близкото поделение на МВР, съобщи Радослав Начев. По думите му то е отказало и органите на реда са издали заповед за националното му издирване, след което е арестувано в столицата.

Именно то от тройката „инфлуенсъри“ е с чисто съдебно минало. Лицето, наричано Емили Тротинетката, по документи е с инициали Д. Й., стана ясно на брифинга. Според непотвърдени официално источници то е с кръщелно име Данаил Йорданов и е на 21 години.

Районният прокурор Петър Петров съобщи, че ситуацията се е развила на 3 април 2023 г.

Никой от наблюдавалите гаврата в мола не е сигнализирал на телефон 112, уточни зам.-директорът на пловдивската полиция

Наблюдаващият прокурор Веско Ириков разказа, че тримата възложили на посредник да открие податливо на манипулации лице, което да изиграе ролята на куче. Посредникът се свързва с пострадалия, който е на 20 години и със специални потребности и започва чрез съобщения и телефонни разговори, изключително настойчиво го убеждава да се срещне и запознае с негови известни приятели.

Той коментира, че тримата задържани са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като действията се отличават с изключителен цинизъм. Повдигнати са им обвинения по чл. 325 ал. 5 от НК, който предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Заснемат този клип, а след това без да го покажат на момчето , го качват в You tube канала на единия. Благодарение на бързите действия на прокуратурата  активното съдействие на полицията , трите лица бяха задържани“, каза Петър Петров.

Тримата остават в ареста за 72 часа, предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното им задържане под стража, съобщи прок. Ириков.

Чеченеца, Куката и Тротинетката остават в ареста

Вижте всички подробности в приложеното видео.

В края на днешния брифинг районният прокурор на Пловдив Петър Петров отново апелира:

„Родители, бъдете особено внимателни какви клипове гледат вашите деца в социалните мрежи. Следете стриктно какви хора следват подрастващите в Интернет. Често попадат на лоши примери!“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Срамота! В Българистан дори педерасщината беше опорочена и изнасилена от мутропростотията! За къде сега ,след като единственият ни психясъл лейдибой отива в затвора. А Европистан толкова много искаше да ни вчовечи! Изък значи….младежа от милета стана известен все пак , всички ще го запомнят като кучето което тикна в панделата двама рецидивисти и пидираса тротинетката.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина