Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ поема всички случаи на коронавирус от 1 юли

Актуално Градът Новини ПУЛС

Това е решение на Медицинския областен щаб

„Св. Ив. Рилски“ ще е резервна болница за лечение на COVID-19

На днешното заседание на Областния медицински щаб е постигнато споразумение между държавните, общински и частните болници в града от следващия месец само Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ да поема всички случаи на коронавирус, които се нуждаят от лечение. Решението съобщи областният управител Дани Каназирева.

Пациентите там ще бъдат обслужвани от медици от всички лечебни заведения в Пловдив. От 1 юли влиза в сила графика за дежурствата на екипите от лекар – анестезиолог и две медицински сестри, който всяка една болница в Пловдив ще осигури за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, обясни Каназирева.

По думите на областния управител, е създадена много добра организация, която дава възможност да се осигурят до края на годината екипи за интензивното лечение на пациентите с COVID-19.

Според изготвения график, през първите три месеца освен екипът на Инфекциозна, за по 45 дни с по два екипа ще обслужва и УМБАЛ “Каспела“, а с по един – УМБАЛ “Еврохоспитал“, МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ “Св. Пантелеймон” и  УМБАЛ „Пловдив“.

Следващото тримесечие дежурството ще се поеме от УМБАЛ „Пълмед“ и МБАЛ“ Св. Каридад“ с по два екипа за 45 дни и  с по един екип от УМБАЛ „Еврохоспитал“ и УМБАЛ „ Пловдив“.

МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ е определена за резервна болница, само за лечение на COVID-19, при усложняване на обстановката.

Освен това областният управител напомни, че остава готовността до 48 часа при драстично увеличение на случаите, според заповедта на здравния министър, всички болници отново да могат да приемат заразени.

Военен от Пловдив и пастор от Селци са сред новите случаи на заразени с COVID-19

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.