Актуално

Имало натиск в конкурса за химн на Пловдив

Богдана пее първия куплет от химна на Пловдив в кметския кабинет
Богдана пее първия куплет от химна на Пловдив в кметския кабинет
Имало е натиск за определени песни в конкурса за химн на Пловдив. Това призна днес кметът Славчо Атанасов, но не конкретизира за кои от 12-те предложения за градски рефрен става дума и кой се е опитвал да наложи мнение. Да, имаше натиск, но го туширахме. Пловдивчани избраха най-качественото предложение. Днес, след края на конкурса, вече мога да призная, че и аз исках това предложение да стане химн на Пловдив, каза градоначалникът. Днес той се срещна с авторите на химна на Пловдив Георги Славчев и Петър Анастасов. С тях беше и изпълнителката Богдана Петрова. Щастлив съм, че Пловдив има един силен и въздействащ химн, който може да си съперничи с много национални химни.Боги и авторите на песента
Боги и авторите на песента
Най-важното обаче е това, че пловдивчани сами припознаха тази композиция и безапелационно тя спечели градското допитване. Тази песен става символ на града и ще я слушат и правнуците ни. Много ми се иска на шести септември, пред паметника на Съединението, Богдана да изпълни химна на живо, вече съвсем официално, допълни кметът.   
Аз много се притеснявах, когато трябваше за първи път да пея такава песен, защото подобно изпълнение е много трудно, но съм много щастлива, че избраха мен и до септември ще работя непрекъснато, за да дам най-доброто от себе си в това изпълнение, сподели вълнението си Богдана Петрова. После изпя куплет от химна в кметския кабинет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина