Хората от Отряд 112- героите на деня

Актуално Живот Новини

Екипът на доброволното формирование обгрижва полицаите на първа линия, доброволците към отряда- хора в нужда по домовете

Шарени. Обезопасени. Любезни. Винаги на пост. Това са героите на деня- момчетата и момичетата от Отряд 112. Екипът на доброволното формирование е тотално отдаден на мисията да помогне на хора и институции в настоящото извънредно положение.

Голяма част от титулярния състав на 112 в момента е по КПП-тата, за да обгрижва полицаите на първа линия. Доставят им горещи напитки и неща от първа необходимост. Повечето от новообучените доброволци пък търчат по адреси на възрастни и самотни хора в нужда, както и такива, поставени под карантина. Разнасят храни и медикаменти. Нуждаещите се сами ги търсят на обявените навсякъде вече телефони на Отряда, а реакцията от страна на членовете му е светкавична.

„Тук сме, на линия сме, можете да разчитате на нас. Екипът на формированието е 45 души. 60 нови доброволци минаха инструктаж и вече помагат. Вероятно ще имаме нужда и от още хора, тъй като всеки ден поръчките към нас нарастват”, обясни шефът на доброволното формирование Георги Влайков, докато наливаше чай на полицаите на КПП-тата днес.

Да, те са тук. Героите на деня. Разчитайте на тях.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.