АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориИзпод тепетоМненияНовиниОбщина Пловдив

Гражданите след сесията: Те предадоха Панаира, предадоха Пловдив

ГЕРБ и Автентична лява БСП в синхрон. И това доживяхме да видим в пленарната зала на местния парламент.

Двете партии създадоха безпрецедентна коалиция по две предложения, и двете в частен интерес. Гласуваха заедно да се дадат 7,5 декара за паркинг на Пълмед, но точката не мина. После обаче, с помощта на още няколко гласа, предоставиха Панаира в ръцете на Георги Гергов.

„Изключително скандална сесия на Общинския съвет. Тези хора, в този общински съвет, са тук единствено и само да обслужват частни интереси. Нямаше нито едно изказване от тях защо го правят. Нито един от тях не се мотивира и не „Аз давам панаира на Гергов, защото много го харесвам този човек“. Тихомълком, те предадоха панаира, предадоха Пловдив, предадоха гражданите, които са гласували за тях, както и всички останали граждани. Трябва да ги е срам сега и завинаги. Ще останат в историята като сложилите точка на Панаира в Пловдив“, каза след края на скандалното гласуване за панаира Тони Стойчева от името на протестиращите граждани в залата.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. БСП в общински съвет Пловдив – НЯМА!!! Подкрепям протеста на ДБ-тата, защото е справедлив, но да си оправят плакатите, за да имат още по-голяма обществена подкрепа. Те много обичат да се капсуловат във фанатично-прозападната сфера и затова толкова години са политически джуджета, поради простата причнина, че мнозинството българи са далеч от това. А много от нещата, за които се борят са справедливи и доста леви и биха гласували за тях и доста леви избиратели, ако се освободят от тъпите стереотипи, че дясното е само анти-БКП и анти-Русия реторика. Все пак симпатизантите на БКП са повечето покойници, поради възраст.

  2. Те продадоха вас, жителите на пловдив, за едни жалки пари съсипаха поредния символ на града, още малко и от пловдив няма да остане НИЩО освен празни грозни блокове и купчини боклук около тях. За прокурор са тези съветници, и дълги ефективни присъди, а на мошеника да му се конфискува всичко, защото е откраднато!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина