АктуалноБългарияВластГрадътНовиниПод лупа

ГЕРБ оттеглиха мораториума за разполагане на обекти на централния площад и Цар-Симеоновата градина

Администрацията готви промени в наредбата

Групата на ГЕРБ в Общински съвет оттегли предложението за налагане на мораториум за разполагане на преместваеми съоръжения на площад Централен и Цар-Симеоновата градина, преди началото на сесията на местния парламент днес.

Това се случи, след като главният архитект на града Димитър Ахрянов излезе на микрофона и обясни, че общината разработва цялостна схема на зона за такива обекти, касаещи площада, парка, Главната и квартал Капана.

“Малко търпение! Ще ви предложим промяна на Наредбата и зоните”, обяви гл. архитект.

Председателят на групата Йордан Илиев заяви, че съветниците от ГЕРБ приветстват начинанието на Общинската администрация и че може би предложението за мораториум е изиграло роля на катализатор по тази темата.

“Никой от групата не е против разполагането на съоръжения, но в случая с виенското колело не е подходящо мястото. Площадът трябва да остане емблемата на Пловдив”, заяви Илиев, след като оттегли предложението.  

Припомняме, че казусът стигна дневен ред в местния парламент, след като управата на града позволи огромно виенско колело да бъде поставено в сърцето на историческия площад Централен.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина