ГЕРБ откри предизборната си кампания в Пловдив от митрополския храм „Св. Марина”

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
ГЕРБ Пловдив

ГЕРБ откри предизборната си кампания в Пловдив от митрополския храм „Св. Марина” днес преди обед. Всички кандидати за народни представители от града, с изключение на водача на листата и лидер на партията Бойко Борисов, се помолиха за успех под купола на храма, а такъв им пожела и Николай Пловдивски. Митрополитът отслужи архиерейска света литургия по случай днешния празник на Св. Лука Симферополски, като в рамките на службата прочете слово по повод предстоящия парламентарен вот и благослови дошлите в църквата политически лица. На събитието присъства и кметът Здравко Димитров, както и водачът на листата на ГЕРБ в областта Дани Каназирева.

„ Влизаме в тази кампания със смирение. Откриваме я в деня на Св. Лука Лечителят , с много разум и надежда България да бъде излекувана от хаоса, в който се намира и от тази арогантност, която виждаме да се лее отвсякъде”, каза вторият в листата на ГЕРБ и лидер на партията под тепетата Иван Тотев.

„ Искрено се надяваме, че партиите в тази кампания и всички, които се борят за доверието на гласоподавателите ще подходят с малко повече смирение в нея, тъй като това, което се случва, нее добре за страната. Ние сме национално отговорна партия и считаме, че трябва да бъдат градени мостове, трябва да бъдат търсени пътища между всички видимо непримирими субекти, но всъщност хора, които милеят за страната. Трябва да се спре това чувство на несигурност и незнание какво ще се случи в утрешния ден. Защото несигурността буди страх, а страхът е чувство, което не дава възможност да бъдеш позитивен и да погледнеш в утрешния ден с надежда. Ние искаме да има надежда за нашите съграждани и след изборите на 11 юли да имаме правителство. Това е важно за страната, важно за всички нас. Така че надяваме се разумът да надделее и тази арогантност, която виждаме и това граничещо с агресия понякога поведение през последните седмици, надяваме се избирателите да си дадат ясно оценката за това, което се случва”, каза още на старта на кампанията Иван Тотев.

Припомняме, че водач на листата традиционно е Бойко Борисов. На трето място е юристът Радомир Чолаков. Ново лице в листата се качва на избираемото четвърто място – Пенчо Малинов. Той е председател на младежката организация на ГЕРБ в града и бе два мандата общински съветник. Пети е доц. Стефан Шилев. Шести и седми са кметовете на районите Тракия и Източен Костадин Димитров и Иван Стоянов. Следва зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. След него е друг лекар – Валерия Славова, управител на ДКЦ-1 и лидер на ГЕРБ-Жени Пловдив. На 10-о място в листата попада Илко Семерджиев от СДС. Той е бивш здравен министър в кабинета на Иван Костов.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “ГЕРБ откри предизборната си кампания в Пловдив от митрополския храм „Св. Марина”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.