АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

„Едни хора гледат на Пловдив като на корупционна касичка“

Бившият областен управител и настоящ народен представител Йордан Иванов излезе с остър коментар относно начина, по който се управлява Пловдив.

Поводът, разбира се, е последният скандал с предаването на Международен панаир- Пловдив в ръцете на Георги Гергов, след историческо заседание на Общински съвет и историческа колаборация между ГЕРБ и БСП в полза на интереса на така наречения „бизнесмен“ и бивш първи социалист под тепетата.

Ето пълния коментар на Йордан Иванов:

„Скандал след скандал. Предателството на Пловдивския панаир, застрояването на Гребната база, местният съюз на ГЕРБ с хората на олигарха Гергов, катастрофичният градски транспорт, транспортният колапс в града и презастрояването – така градът ни влиза в новините. А не го заслужава, още по-малко гражданите. Скандалите ще бележат края на 12-годишната власт на ГЕРБ в Пловдив.

Затова ми се иска да споделя няколко важни неща. Започвам с бъдещето:

На Пловдив му трябват три неща – любов, пари и експертиза.

Експертизата я има, тя е при експертите и при браншовите организации, които просто някой трябва да допусне и въвлече при вземането на решенията. Ние можем да го сторим.

Пловдив има пари – просто трябва да се реформират харчовете. От раздутите цени за строителство и услуги (пример е почистването на р. Марица) до партийни назначения с цел купуване на гласове. Реформа в харченето на общите ни пари е нужна и можем да я сторим.

И да, обичаме Пловдив, защото тук живеем ние, нашите деца, нашите внуци, докато едни хора гледат на Пловдив като на корупционна касичка.

За миналото:

Помня как преди 11 години излъгаха пловдивчани, като издигнаха Иван Тотев за кмет. Той поведе управление на ГЕРБ, което беляза Пловдив с арогантност, надменност и липса на визия за града.

Помня как преди 7 години излъгаха пловдивчани, като отново издигнаха Иван Тотев, но ГЕРБ участваше с „два коня“ – Дани Каназирева беше вторият и дари подкрепа на балотажа срещу обещанието да стане председател на ОбС. Обещание, които дори не изпълниха.

Помня и как преди 3 години излъгаха пловдивчани, като свалиха доверие от Тотев и издигнаха Здравко Димитров. Патерица пак имаше и беше същата, но този път от ГЕРБ я направиха областен управител и после депутат. Но за кратко – после изпадна от листите. А Здравко Димитров като кмет продължи делото на Иван Тотев като засили некомпетентността, посредствеността и войнстващата арогантност. Нищо, че имаше период, в който обещаваше обратното.

Но ще дойдат и добрите новини. Консолидацията между Демократична България и Продължаваме Промяната се засилва и двете политически сили целим общо явяване на местните избори, за да може да пратим ГЕРБ там, където им е мястото – далеч от вземането на решенията за бъдещето на Пловдив.

И не, няма да успеят да излъжат за четвърти път пловдивчани – с нов кандидат и нови (или не толкова нови) патерици. Политическата отговорност за провала в управлението на града я носи ГЕРБ. И мнозинството им в Общинския съвет, гуменият печат на Иван Тотев.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина