Актуално

Две молотовки заради мръсно бельо

Палят бизнес дама и директор на клиника заради обществена поръчка 


Два палежа заради пране на мръсно болнично бельо минаха в графата “забравени” и вече са потънали в полицейските архиви, научи “Под тепето”. През октомври миналата година, в рамките на няколко дни, неизвестни бандити първо хвърлиха молотов по луксозния супер скъп джип “Тойота Лендкрузър” на бизнес дамата Катя Казакова, а после някой метна огнен коктейл по входната врата на жилището на шефа на МБАЛ “Пловдив” доц. Георги Йорданов. Почти никой не свърза тогава двата атентата, с изключение на криминалисти, които така и не стигнаха до преките извършители. Близо половин година по-късно обаче “Под тепето” разкри истината за палежите и тяхната връзка. Наши информатори издадоха, че става въпрос за опорочена поръчка за пране на мръсно бельо на МБАЛ “Пловдив”. Катя Казакова е собственик на обществена пералня близо до стадион “Ботев”. Според запознати, тя е приближена до градския лидер на БСП Захари Георгиев и е в приятелски отношения с директора на клиниката Георги Йорданов. Йорданов пък е тясно свързан със соц. централата в Пловдив и дори беше един от кандидатите за червен градски лидер под тепетата. Запознати издават, че Казакова пере мръсното бельо на ОРБ без официален конкурс. Това разярило нейни конкуренти, които били готови да дадат доста по-добри условия от близката до червените бизнес дама. В деня на палежа, най-изненадващо тя каза пред медии, че джипът й не е горял, въпреки, че информацията излезе официално в полицейския бюлетин. Като ощипан се държа и Георги Йорданов в деня, в който неизвестни бандити му драснаха клечката. Той твърдеше, че сигурно се касае за нелеп инцидент и че нито има врагове, нито е бил заплашван. “Всъщност обаче доц. Йорданов и Казакова са си спечелили неприятели покрай поръчката за прането, която мирише отвсякъде на шуробаджанащина”, коментират колеги на доктора. 

Доцент Йорданов беше сред кандидатите за поста градски лидер на БСП във вътрешно партийните избори тази година. Според червени активисти, той е играл за Захари Георгиев, а целта му е да отцепи част от лекарските гласове от кандидатурата на основния му конкурент- директорът на УМБАЛ “Св. Георги” Илия Баташки.

Малко преди избора на градски лидер съпругата на доц. Йорданов- Виолина беше освободена от длъжността икономически директор в онкодиспансера, а мнозина свързаха освобождаването й с битката за червен градски лидер. Доц. Йорданов е и бивш червен общински съветник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина