Деца от други градове запазват часове за най-голямата ледена пързалка на Балканите

Актуално Градът Живот Новини

Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и тя се превръща в любимо място, където те могат да се забавляват всеки ден. Това заяви кметът Здравко Димитров, който днес посети най-новата атракция в града.

Преди броени дни в Пловдив заработи най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров, като подобни има само във Виена и Москва. Общата ѝ площ е 4000 кв. м., като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно.

Собственикът на пързалката Николай Денев сподели, че вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час.най-голямата ледена пързалка на Балканите

И тази година Община Пловдив е осигурила децата от социалните домове в града да посещават пързалката безплатно.

1100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на пл. „Централен“ в момента се поставят коледни къщички.

Споделете ни във:

2 коментара за “Деца от други градове запазват часове за най-голямата ледена пързалка на Балканите

  1. А от други галактики ? Ако се следи официалната реклама, то градът е център на Света, само остава и да намери пари, и да си боядиса сградата на Общината.
    Иначе, много по-интересно е – колко ток отива, за да се поддържа леда, в плюсови температури?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.