Да бъдем добри, или защо Незнайко се качва на сцената на Кукления театър в Пловдив

Актуално Градът Култура Новини

Сценографът Ива Гикова и актьорът Ивелин Николов разказват за вълшебствата, децата и добротата в този свят, в който няма нищо интересно и различно – ВИДЕА

Създатели на спектакъла писали на внука на Николай Носов

В този свят, в който няма нищо интересно и различно, той избира да бъде това интересно и различно нещо” – така рисува “Пловдивския Незнайко” режисьорът на премиерния спектакъл на Държавен куклен театър „Незнайко в Слънчевия град“ по романа на Николай Носов – Елица Петкова.

 

Днес творческият екипът на Куклите, който оплита това приключение, представи пред медиите откъс от него и разказа повече за вдъхновението и предизвикателствата от репетиционния процес.

Това е една забавна и вълнуваща история за трудния избор да бъдеш добър – не защото имаш изгода, а защото разбираш колко е важно и сам искаш да си такъв!

Създатели на спектакъла са режисьорът Елица Петкова, сценографите Ива Гикова и Ивайло Николов, композиторът Пламен Петков и актьорите на Държавен куклен театър – Пловдив – Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Елин Стоянова, Даниела Русева и Ивелин Николов.

Ето какво сподели за себе си и героя си актьорът Ивелин Николов.

Създатели на спектакъла писали на внука на Николай Носов, който много се зарадвал, че Незнайко ще оживее на пловдивска сцена.

Представлението ще се играе на 15-ти януари от 10:30 ч., 11:45 ч. и 18:00 ч. Това е и първата премиера за годината в Куклите, тя е част от програмата, с която ДКТ – Пловдив чества 75-тия си юбилей тази година.

За предвидените разнообразни инициативи, които ще се случват през цялата 2022-ра година – различни, интригуващи и забавни – очаквайте допълнително подробности.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.