Бъдещето е на младите в БСП, но не и настоящето  

Актуално Гласове Новини Политика

Това е изводът от градската конференция в Пловдив

„Остават много съмнения в протеклата отчетно-изборна кампания. Неглижирайки голяма част от социалистите, които критикуваха случващото и се стигна до разцепления в организацията. Вместо да се потърси диалог ръководството се капсулира и се съсредоточи в личните си цели на всяка цена, а опонентите му бяха карантинирани и за пореден път победи олигархичната демокрация в нашата организация.“ Това казах пред делегатите, когато бях извикан да защитя кандидатурата си за председател на градската организация на БСП в Пловдив, разказа пред Под тепето Иван Петков – Бебето, за когото гласуваха 26 от присъстващите в зала България на Панаира.

Припомняме, че в събота там при закрити врата се проведе отчетно-изборното събрание на социалистите в града. За резултатите ви информирахме в статията Той е “новият” лидер на червените в Пловдив.

Какво се случи според бившия общински съветник Иван Петков на конференцията.

Нека участниците във форума погледнат коментарите на обществото в социалните мрежи, другото народът ще го покаже на следващите парламентарни избори, коментира той.

На съпартийците казах, че само се надявам след известен брой години някои от вас да не кажат, че не са били тук и не са участвали в това.

По думите му един от най-фрапиращите моменти в залата е бил, когато така наречените „скрити гости“ (хора, които не са делегати) всъщност са изпълнявали зададения план за избора и дори са попълвали бюлетини на делегати.

Стои въпросът и как така един час преди да се съобщят резултатите на делегатите в залата и в същото време още две комисии са чакали да бъдат изброени, то вота е излязъл в медиите предварително“, попита Петков.

Видяхме едни добри апаратчици и класическа форма за манипулация, която си върви от самото начало на изборната партийна кампания, подчерта Бебето. Той напомни, че от месеци има внесени жалби до Общопартийната контролна комисия за това, а досега никой не е взел отношение по тях.

Всички тези действия ще рефлектират върху симпатизантите, категоричен е Иван Петков.

Нека не забравяме и факта, че конференцията прие предложението на Николай Радев да не чете доклад за работата на общинските съветници, а той трябваше да отчете цял един мандат, не само четирите сесии от началото на годината, отбеляза Бебето.

„На медиите бе акцентирано в прессъобщение, че делегатите „подредиха на таен вот и състава на пленума, който се състои от 51 души, като 15 от тях са на възраст до 35 години.“ Ще кажа само, че и преди там имаше поставени млади хора, които спряха да идват още след 4-5-та сбирка.  Освен това в залата вчера видях близо 50 човека за пръв път, при положени, че от 15 години съм на всяко мероприятие.

Години наред като член на организацията, като координатор на младежите и като съветник виждах много от проблемите и дори нарочно правените грешки от страна на управляващите нашата организация в града и никога не съм мълчал. За това вчера отидох с ясното съзнание, че няма да спечеля, ама чак 4 към 1,“ заключва със смях в гласа Иван Петков.

Изводът е един: Бъдещето е на младите в БСП, но не и настоящето!

Споделете ни във:

3 коментара за “Бъдещето е на младите в БСП, но не и настоящето  

  1. Млад човек съм, под 35 години, необвързан политически и така – завинаги, но с леви, осъзнати убеждения. Наблюдавам случващото се в левицата в града, действията на този необразован селски дерибей, лакейското подмазвачество около него, пошлотията и клоаката, усмъртяването на лявата идея. Но и съм чела изказвания, идеи, промисъл на млади социалисти, включително г-н Иван Петков – ето този интелектуален капацитет вещае нещо добро, другарчета продажни! Е, озадачена и погнусена съм от крещящата алчност на бай Георги Гергов, от безочливата му наглост, престъпен маниер на селски тарикат, и прословутото му вкопчване в партията (вижда го цялото пловдивско общество, повярвайте ми, и младите си говорим за всичко), защото по друг начин простакът не може да съществува, освен да “смуче кръв”, но и да потъпква съзнателно порива на младите, от който го е страх. Е, пичове, ще дойде вашето време, защото е въпрос на време, и тогава се надявам да разберете колко много млади леви хора има около вас. Късмет и успех в борбата със Селския!

  2. Гергов никой не го иска освен една клика около него. Колко гласа събра като кандидат-кмет? И с цялата си наглост се хили до ББ. С Гергов начело БСП Пловдив ще обслужва Пеевски и Борисов.

  3. Такива млади хора трябва да влизат в политиката, независимо в коя партия са. Те носят непредубеденост, и креативно мислене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.