АктуалноИзбориНовини

Той е „новият“ лидер на червените в Пловдив

Георги Гергов с 80% подкрепа при тайното гласуване за председател на БСП под тепетата

Иван Петков – Бебето е втори в класирането

Близо 80% подкрепа събра при проведеното тайно гласуване за градски лидер на Столетницата в Пловдив бизнесменът Георги Гергов. Втори след него се нарежда младият бивш общенски съветник Иван Петков – Бебето, за когото са гласували 26-ма души от гласували 116 (общо са 118) делегати на отчетно-изборната конференция, която още тече в Панаира. Останалите гласове са разпределени между Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Самоотводи си направиха д-р Любомир Паунов, Йордан Василев и досегашният председател Красимир Трифонов.

По този начин Гергов става едноличен ръководител на партията в града и областта едновременно. Крайните резултати са – 88 гласа за него и 26 за другия кандидат Иван Петков – Бебето.

„Благодаря за доверието, то ме задължава да изпълня онова, което обещах. Имаме амбиции, имаме сили и разполагаме с потенциал. Отваряме нова страница в историята на пловдивската партийна организация“, заяви в заключителната си председателска реч Георги Гергов.

Той обеща пълна промяна в ръководството на партията и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да се чувстват социалистите горди с принадлежността си към БСП. „Ще предам опита си на младите, защото БСП е кауза и нейната кауза трябва да респектира“, изтъкна новоизбраният председател на Градския съвет. По думите му противоречията трябва да се загърбят, защото те са непродуктивни. „БСП е силна, когато сме заедно и действаме като юмрук“, подчерта Георги Гергов и гарантира, че ще изпълни обещанията си, за да не се срамува от себе си. „Гледам ви в очите и ще бъда достоен за вашето доверие. Бъдете до мен, трябват ми вашата сила и вашият кураж“, обърна се той към делегатите. За опонентите си каза, че уважава всеки и не би си позволил дума срещу тях, както и досега.

Конференцията избра и нов председател на Градската контролна комисия – Петя Манева. Делегатите подредиха на таен вот и състава на пленума. Той се състои от 51 души, като 15 от тях са на възраст до 35 години.

Снимка: посрещането на Георги Гергов в централата на партията на именния му ден, по време на изолацията

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

9 коментари

  1. Как може човек като Гергов да е лидер на социалистическа партия във втория по големина град!? С такъв като него, БСП ще има 3% подкрепа в Пловдив.

  2. Корнелия, Корнелия, ясно ли ти е, че ще го духашшшш. И то здраво, много здраво

  3. Каква „дисциплина“, „в централата на партията на именния му ден, по време на изолацията“. Нито маски, нито дистанция, после…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина