БСП в Пловдив с амбиции за два мандата

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Водачът – Кристиан Вигенин и вторият – Иван Петков регистрираха листата в 16 РИК

Кандидатите бяха подредени от Националния съвет на партията, след като ГС на БСП отказа да излъчи номинации

Българската социалистическа партия регистрира кандидат-депутатската листа, с която се явява на предсрочни парламентарни избори идния месец за 16-и многомандатен район Пловдив-град. Документите бяха внесени в РИК 16 от водачът Кристиан Вигенин, придружен от втория в листата Иван Петков-Бебето и следващите четирима.

 

БСП тръгва на избори с амбиция за поне два мандата от Града на тепетата, коментира Вигенин.

“Ние показахме в последните месеци в 45 и 46 НС, че сме партия, която умее да поставя обществените приоритети пред политическите и че можем да водим диалог. Надяваме се да бъде сформирано правителство този път и мислим, че е време да се наблегне на решенията, а не на проблемите. Ние сме готови с тези решения.”

Вижте още какво каза той в следващото видео.

Вигенин подчерта, че се надява местната организация на социалистите да работи усърдно за предстоящия вот, още повече, че той ще бъде 2 в 1.

Смятам, че това че не беше подредена листа от градската конференция не е причина районните организации, членовете на партията и симпатизантите да не подкрепят тази листа, която бе подредена от Националния съвет. Така или иначе, Националният съвет има последната дума, коментира водачът.

Той изрази увереност, че активността в деня на вота ще е по-голяма, тъй като ще се избира и президент, а отдавна е ясно, че БСП застава зад кандидатурата на Румен Радев.

Кристиан Вигенин загатна, че ако бъде избран от двата района, в които се кандидатира – Пловдив и Ямбол, ще предпочете да влезе в Парламента от Ямбол, за да освободи място за следващия в листата от МИР.

Регистрираната листа е с 14 кандидата:

 1. Кристиан Иванов Вигенин
 2. Иван Богомилов Петков
 3. Димитър Величков Георгиев
 4. Румен Груев Григоров
 5. Николай Митков Иванов
 6. Минка Алдомирова Сърнешка
 7. Пенка Маркова Башлийска
 8. Николай Йорданов Аргиров
 9. Георги Костадинов Илчев
 10. Румен Гавраилов Василев
 11. Петър Димов Бояджиев
 12. Йовка Божидарова Златева
 13. Наум Китанов Китанов
 14. Стамен Тенев Делинов.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.