Актуално

Боксьорите от Юнайтед Спортс с нов триумф

Четири златни и три бронзови медала за клуба в републиканското първенство за юноши

Талантите на Юнайтед Спортс и треньорите им
Талантите на Юнайтед Спортс и треньорите им
Боксьорите на пловдивското спортно училище Васил Левски към боксов клуб Юнайтед Спортс отвяха за пореден път конкуренцията във втория кръг от републиканското първенство, което се проведе в зала Олимпиада под тепетата. Първите ръкавици на един от най-успешните боксови клубове у нас завоюваха републиканската отборна титла с убийствен резултат- четири златни и три бронзови медала. Всеки един от боксьорите на тима се качи на почетната стълбица, а в отборното класиране Юнайтед Спортс издухаха втория с 30 точки разлика.
В републиканското лично отборно първенство за юноши на 15 и 16г. се включиха 103 боксьори от над 30 клуба от цяла България. В продължение на три дни седемте бойци на училище Васил Левски властваха категорично на ринга в зала Олимпиада и съвсем заслужено грабнаха титлата в отборната надпревара. Четири златни медала в различните категории завоюваха възпитаниците на Спортното. Валери Бодуров триумфира при 42-килограмовите, Алесандро Мураро прегази другите претенденти за републиканската титла в категория до 60 килограма, Станимир Дикелов заслужи златото при 63-килограмовите, а Николай Мутавски бе окичен със злато след финала при тежките- до 86кг. Image title
Бронзови отличия спечелиха Илиян Райчев- 57кг., Станимир Станев- 80 кг. и Марин Денев- 86кг. Успехите на клуба и децата се дължат на споена, синхронна и стройна учебно-тренировъчна дейност. “Вина” за невероятния растеж на отбора има и сплотеният екип между спортното училище и боксов клуб Юнайтед Спортс, коментира учителят по бокс във Васил Левски- заслужилият майстор на спорта Иван Киряков. Голяма е заслугата и на президента на клуба- най-големият български профи боксьор Димитър Добрев, който не пропуска нито едно занятие на хлапетата и участва усърдно в подготовката им, допълва другият тренер- заслужилият майстор на спорта Иван Михайлов.
Голяма част от шампионите в приключилия онзи ден кръг от републиканския шампионат ще се включат в лагера на националния отбор по бокс за юноши. Талантите на ринга ще се подготвят за европейско първенство в Украйна, което стартира в края на юни, именно под тепетата, а треньор на държавната гарнитура ще е Иван Киряков. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина