АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Бойко Борисов в Пловдив: „Шоуто трябва да продължи“

„В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьорите.“

Изпитвам най светли чувства към тази нова партия и тези хора,  коментира лидерът на ГЕРБ политическия проект  на Кирил Петков и Асен Василев

Бойко Борисов дойде в Пловдив за втори път в рамките на този месец, за да проведе среща с участниците в управлението на общини от областта от ГЕРБ в хотел Империал днес. Под тепетата дойде и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Всеки ден трябва да доказваме защо сме по-добри и да говорим за направеното от нас, заяви пред кметове, техни заместници, общински съветници и партийни ръководители бившият министър-председател.

Той заяви, че сам е взел решението председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков да напусне поста, тъй като по думите му не се е справил с ангажиментите си. С това Борисов даде ясен знак, че ще обърне особено внимание на управлението на ГЕРБ по места преди предстоящите парламентарни избори. Той подчерта, че иска да си поговори с актива за отношенията между кметове, общински съветници, политическите лидери като заяви, че местната власт трябва да обещае, че двата стадиона, Околовръстното ще бъдат завършени и плувен комплекс.

Срещата бе открита от местния лидер на партията Иван Тотев, а кметът Здравко Димитров изброи проектите, които се реализират в Пловдив в момента и онези, завършени преди неговия мандат.

„Дано имаме наше правителство, за да почистим река Марица, да довършим Околовръстното шосе и да изградим нов плувен комплекс. Виждаме, че сега всичко спря, отбеляза Димитров.

Думата власт не е хубава, думата власт използва Румен Радев. Ние управляваме., заяви Бойко Борисов и се спря също на направеното за последните десет години в града. Къде щяхте да гледате Европейско първенство, ако не бяхме направили Колодрума? Много сега идват да седят в ложите там. А Базиликата, площада, училищата, театрите? Над половин милиард са влезли в Пловдив целево, каза лидерът на ГЕРБ. В Пловдив не можеше да смогне от инвестиции, нямаше място за завод. Затова направихме Асеновградско шосе.С какво нашите опоненти доминират над нас?, попита съпартийците си Борисов.

След това изброи „промените“, както се изрази, които направи служебния кабинет – падане на мерки за подпомагане на бизнеса, ръста на цената на тока, скока на цените на желязото и на газта.

„Промяната на цените е промяната всъщност. Промяната е и това, че всичко спря. Обикновено в живота, като ти кажат, че си се променил, то е за лошо. Ние сме войници и сме си на своя пост, допълни още бившия премиер, насочвайки монолога си към новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев „Промяната продължава“. В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьорите. Чуждестранните инвестиции падат с това успешно, почтено, променящо управление. 63, 7% е спадът на чуждите инвестиции, като тук цитирам БНБ. Промяната се прави от хората.“, каза Борисов и после подчерта, че изпитва най-светли чувства към новата партия и хората в нея “

Това е мъжко, това е почтена постъпка – да излязат да се заявят с имената и програмите си.  Сега излизаме заедно на стадиона. „, допълни лидерът на ГЕРБ.  Работил съм с тях те са добри хора, кадърни, но някой им даде рязко газ и ги изстреля на позиции, с което ще се объркат. , каза още за Кирил Петков и Асен Василев той.

Той призова съпартийците си да работят за това ГЕРБ „да спре безобразията и хаоса“.

„Шоуто трябва да продължи, а вие сте стягайте, защото след това някой трябва да стегне колана“, обърна се на финала към присъстващите бившият премиер и даде пример със завръщането на ГЕРБ във властта след кабинета Орешарски.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина