Бойко Борисов: Ако свикат заседание за Македония, влизаме в залата – ВИДЕО

Актуално Власт Гласове Избори 2021 Новини
Бойко Борисов

Френското председателство е дало най-добрата рамка за Северна Македония, заяви лидерът на ПП ГЕРБ

Той се обърна специално към премиера Кирил Петков: Абе, човек, стига се страхува!

В работата на българското и северномакедонското правителства не е свършено нищо за 6 месеца. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов преди минути, като на няколко пъти намекна, че премиерът Петков е страхлив.

По време на изявлението му стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепи решение на правителството за одобряване на френското предложение, което да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС.

Борисов е категоричен, че френското председателство е дало най-добрата рамка за Северна Македония и е поело пълен контрол в лицето на Европейската комисия към изпълнението на всички точки.

Председателството е крачка напред към разширяването на страните от Западните балкани, а протоколът даже не е подписан. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи и че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче и който не е с него, е мафия„, коментира партийният лидер.

Той се обърна специално към премиера Кирил Петков.

Сега разбирам, че е свикана днес Комисията по външни въпроси в 15:00 часа, едновременно със заседанието в Министерски съвет. Абе, човек, стига се страхува. Всеки може да си викне 2-3 хиляди души за агитка и пред тях да маха и да вика. Ела в парламента, ела в комисията, кажете какво ще направите, защо лъжете, че друг ви е виновен“.

В края на брифинга Борсов заяви, че депутатите му ще влязат в пленарна зала веднага, ако управляващите свикат заседание по темата Македония.

ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН не дойдоха на работа – ВИДЕО

Той призова премиера на извънредно заседание на правителството да одобри документа, който впоследствие да бъде внесен в парламента. Ако това не се случи, то председателят на парламентарната група ще говори с останалите евроатлантически партии в парламента за внасяне на такова решение, което да бъде гласувано от депутатите.

„Давам 59 депутати на Петков за сваляне на ветото от Северна Македония“, заяви Борисов.

На журналистически въпрос за предстоящото гласуване на вот на недоверие на правителството, Борисов отговори така:

„Вотът е парламентарна практика. Корнелия Нинова и ДПС са ми искали 7 вота на недоверие, аз не съм ги нарекъл мафия.“ 

и добави, че ГЕБР е „против това пагубно правителство„.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Бойко Борисов: Ако свикат заседание за Македония, влизаме в залата – ВИДЕО

  1. вместо да си в затвора…този не е стъпвал в парламента от години, последно инсценира скъсан менискус за да не отговори на въпроси на депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.