АктуалноФотогалерия

Бог и министър наливат вино в Стария Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева отвори първата бъчва с младо вино на 14-то издание на Дефилето на младото вино в града под тепетата. Асистираше и богът на виното.

„Подели сме инициативата винопроизводството у нас да бъде обявено за нематериално културно наследство“, обяви Георгиева по време на откриването на Дефилето.

Тя обясни, че заедно с колегите си от земеделското ведомство работят от 6 месеца за това. „Така чрез една наредба ще можем да маркираме винените маршрути със специални табели, които да насочват туристите, както се случва с недвижимите културни ценности”, поясни още зам.-министърът. По думите ѝ в България има 80 изби, а 22 от тях са с хотелска част.

„Откриваме 14-ото издание на Дефилето. Събитие, която не сме спирали да организираме, независимо от трудните години… И тази година ще спазим традицията да отделим част от приходите за стипендии на отличници от специализираните професионални гимназии и висши училища в града”, каза председателят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев.

Зам.-министърът на земеделието Крум Недялков, който също бе сред официалните гости, пожела успех на Дефилето, а на гостите да се насладят на качественото българско вино и да дегустирате с удоволствие и мярка.

Днес, утре и в неделя в 17 локации в Стария град може да се дегустират над 300 вида вина от 68 производители.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина