Актуално

Близо 60% от проверените шофьори в нарушения

Текат спецоперации на територията на тринадесетте районни управления на пловдивската дирекция на МВР

Освен на пътя, проверки се извършват в заведения и по адреси

Поредица специализирани полицейски операции са планирани и протичат на територията на тринадесетте районни управления на пловдивската дирекция на МВР. Действията са част от мерките, разпоредени от главния секретар на МВР за осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на населените места, опазване на обществения ред и предотвратяване на закононарушенията. Акцент е поставен и върху престъпленията, свързани с изборните права на гражданите и евентуални съмнения за купуване на гласове.

Обект на проверките са магазини, заведения, заложни къщи, търговци, които предлагат дърва за огрев, частни адреси. Извършва се и контрол на лица от криминалния контингент, както и на сигнали за употреба и разпространение на наркотици и  нерегламентирана продажба на акцизни стоки.

В рамките на вчерашния ден такава спецакция е проведена от служители на районните управления в Асеновград, Карлово и Труд. Общо са проверени 258 лица, 167 МПС, 35 търговски обекти. По Закона за движение по пътищата са съставени 15 акта и 83 глоби с фиш.

В карловския и асеновградския регион са установени и 13 нарушения по законите за гражданската регистрация и българските лични документи, за които също е взето административно отношение.

За открити малки количества цигари и тютюн без акцизен бандерол на два частни адреса в Асеновград, в районното управление са започнати предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина