Актуално

Атаката с киселина- опит за грабеж или сплашване

Пострадалата Зоя Иванова е добре

Image title
Залятата с киселина тази сутрин 51-годишна Зоя Иванова е добре и се лекува от травмите и шока у дома. Със сигурност атентатът е планиран предварително, но на този етап не става ясно какво са целели двамата бандити. Версиите, по които работят криминалистите са две- опит за грабеж или сплашване. Според описанието, дадено от жертвата и случайни свидетели на екшъна, нападателите били дребни и неугледни. Нищо чудно да са наемници, на които е платено да извършат пъкленото дело. Според запознати, злодеите, които изпълняват подобни мръсни поръчки, са от най-долните слоеве в подземния етаж. Често са наркомани и са готови да обезобразят мишената си за сто лева. Ако атентаторите са дебнели по поръчка с идеята да сплашат някого, то надали мишената им е била медицинската сестра Зоя Иванова. Тя е само служител във фирмата, пред чийто офис е станало престъплението. Собственичка на Згура ООД е Незабравка Горанова, която не изключва атака от конкуренти. Дружеството се занимава с търговия на консумативи за диабетици, инвалидни колички и други помощни средства за болни хора. На пазара има повече от 120 такива фирми, а 4-5 от тях са по-сериозни. Згура е една от тях. Компанията има три магазина в Пловдив, един в Пазарджик, един в Смолян.
Ако има поръчана атака, то тя трябва да е срещу мен, а не срещу Зоя, коментира Горанова. Колежката на Иванова- Милка Кацарова подчертава, че не е чувала пострадалата да се оплаква от някакви проблеми, не е знаела да дължи пари. Зоя работи тук от две години. Не е конфликтна личност и нямам обяснение защо се е случило това. Има две деца, които са студенти в София, обяснява Кацарова.
Нападателите са дебнели жертвата си със сода каустик. Зоя има късмет. Но и е реагирала светкавично. Успяла е да се предпази от киселинната струя от бутилката на един от извергите. Малки капки от адската течност попаднали на лицето и корема й. 51-годишната жена не загубила самообладание. След като дала гръб на нападателите е натиснала паник бутона на частния СОТ Алфа. Бандитите са се уплашили и са побягнали в неизвестна посока. След това Зоя била откарана в клиника, където й направили промивки и я пуснали за домашно лечение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина