Актуално

Арестуваха Алексей Петров при акция Октопод?

Алексей Петров
Алексей Петров
При проведената тази нощ операция Октопод бе арестуван Трактора с инициали А. П., съобщи в извънредно включване по бТВ МВР-шефът Цветан Цветанов. Той нито потвърди, нито отрече, че А.П. Трактора е бившият служител на ДАНС Алексей Петров, но това е прякора на бившата барета, инициалите също съвпадат, пише Вевести.
Специлиазираната полицейска операция под кодовото име Октопод е започнала около полунощ, и обхваща около 24 елитни заведения в центъра и в крайните квартали на столицата.
Целта и е локализиране и задържане на членовете на йерархично изградена организирана престъпна група, занимаваща се с изнудване, силово събиране на рекет, предлагане на платени сексуални услуги, незаконно придобиване на финансови средства от „Кремиковци“ АД, неплащане на ДДС, търговия с влияние, пране на пари и други престъпни дейности, каза вътрешният министър. Цветан Цветанов поясни, че операция Октопод е продължение на операция Наглите и Наглите-2. Вицепремиерът потвърди, че задържаните са на най-високо ниво. Групата е функционирала повече от десет години.
В момента продължава операцията за задържане на основните лица от организираната престъпна група. Задържани са пет човека, сред които небеизвестните братя Дамбовци, свързвани с това, че са били „на входа и изхода” на Кремиковци.
В момента полицията продължава да издирва Антон Петров – Хамстера, който не е открит на адреса, на който живее, каза още вътрешният министър Цветан Цветанов.
Операция Октопод е планирана в рамките на няколко седмици. В нея са включени части на ГДБОП, столичната дирекция на вътрешните работи и специализираните части на МВР.
Разбитата престъпна група се е ползвала с протекции и закрила във властта.
Когато говорим за октопод, знаете, че пипалата на октопода проникват във всички нива на управлението на държавата, било то в изпълнителна, законодателна, съдебна и всичко свързано с влияние и страх от силовите структури, които са към тази организирана престъпна група.  Изключително добре йерархично изградено със съответните нива, изключително добре изградена схема на взаимодействие“, поясни министърът.
Цветан Цветанов се обърна с молба към всички граждани, които са претърпели унижение, които са имали допири точки с тази организирана престъпна група да помогнат в предстоящото разследването. Той не пожела да коментира дали бившият шеф на Кремиковци Александър Томов е свързан по някакъв начин с Октопода.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина