АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Митрополит Николай покрай посещението на папата: Как да се обединим всички, нали има и религия на Сатаната?

Целта е Римският папа да обедини всички и да посрещне Антихриста, коментира владиката

Не става въпрос за моя часовник, а за атака срещу православието, смята митрополит Николай

Теодор Караколев

Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихриста, папата да го посрещне, каза Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай пред миряните в храма „Свети Георги“. Той говори дълго пред миряните по повод посещението на папа Франциск в България след литургия, която отслужи в църквата в квартал Мараша в Пловдив.

Главата на пловдивската епархия разкритикува остро посещението и го обяви за политически акт, който Българската православна църква няма как да подкрепи по религиозна линия. „Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него“, каза митрополит Николай от олтара на „Свети Георги“.

„Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е, например, т.нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии. Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината“, каза митрополит Николай.

По същото време в Раковски папа Франциск, след като даде първо причастие на деца в Раковски, заяви, че „семейството на всички е християнството“.

От своя страна Николай още: „Този акт бе подготвен твърде отдалеч. Започна с медийна кампания срещу Българската православна църква. Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият Синод реши и не реши. Тази кампания бе подготвена, за да дойде папата и да бъде обявен за свети отец, живеещ в нищета и бедност,“ коментира владиката.

„Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии около папата, та като дойде Антихриста папата да го посрещне, а чрез него и всички, които са с него“, смята митрополит Николай и добави: „Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното робство. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил роб по време на робството? Той беше свободен, защото бе православен.“

Освен за посещението на римския папа, след литургията, митрополит Николай проведе проповед за днешния празник. Той разказа за подвига на свети Георги, защитавайки християнската вяра, без да се откаже от нея, въпреки всички мъчения. Митрополитът припомни, че днес се отбелязва и празникът на Иов Многострадални, отказал се от огромните си богатства заради Бог. Митрополит Николай коментира дълго подвига на Свети Георги, като заяви, че той е почитан не само от всички християни, а и от други религии, като мюсюлманите, които го почитат под името Ал Хадир. След литургията и проповедта, миряните запалиха по свещ и хапнаха от специално приготвено агнешко извън храма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

39 коментари

 1. Не знаехме, че БП“Църква” вярва и проповядва вместо Второто Пришествие на Спасителя някаквоси не-колегиално ‘когато дойде Антихриста“. Такава заплаха в Писанието НЯМА, само евреите си очакват все още техния Месия както им е обещано. Да не би нашият космат скудоумен “Академик” да има некакъв прек телефон догоре?
  Нито знаехме, че се плашат от “Религията на Сатаната” (А?!? В Персия вярват в огъня, но то е друго; както и в Китай и Япония и в джунглите, ама тоя май се гелпи здравата, пък уж “докторат” имал) което беше в минало свършено глаголно време фанатичната религия на КОМУНИЗМо.
  Изглежда г-ън методиев освен в лудницата на 4-ти километър, София, е специализирал и в Карлуково, те там се кланят и страдают от ‘секаквие Ереси и Прозрения.
  Нека си остане с каквито си ще убеждения, страхове и лудости завалията, нам не ни пречи, ние сме си открай време ВиК народец, ама хич да не очаква да му станем “вцърковени” будали-последователи в ОСКВЕРНЕНАТА ОТ НЕГО Света Марина, разкрасена и напарфюмирана като . . . ючбунарска фл7орца!
  (Каквито се харесват на Барети-Биячи от потомствената Номенклатура на БКП като татенцето му)
  ИЗОБЩО ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА КОЛКО ПАКОСТНИ СА ФАНАТИЗИРАНИТЕ РЕЛИГИОЗНИЦИ ОТ ВСЕКАКВИТЕ ИМ РАЗЦВЕТКИ ЗА ГОРКОТО ЧОВЕЧЕСТВО.

 2. Това автентично скудоумие ли е или просто така си заработва рублите човекът?

   1. Точно казано,именно въпросният митрополит е олицетворение на Сатаната!

  1. Не е „скудоумие“ методиевото, а е съвършено автентично ДУШЕВНОБОЛНО МАЛОумие, диагностицирано още в студентските години на МУТРОполитчето, когато милото обявило, че е ‘фанало дядо Господ за шлиферО.
   В лудницата на 4-ти километър София го поогледали специалистите, па дигнали рамене, че не бил опасен насилник или кръвожаден и че в крайна сметка всеки в Свободна България има права да си „вярва“ в таласъми и да си приказва неврели-некипели, па го пуснали.
   Та в църковната йерархия веднага го цунали за „пастир“ на стадата будали Послушници, каквито трябвало да станем всички.
   МУТРА С МИТРА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина