Актуално

4 момчета се връщат от Лондон, за да развиват бизнес в Пловдив

 

Димитър, Веселин, Петър и Георги създават уникална марка тениски, вдъхновени от личното им усещане за бунт

Стефка Георгиева

Willie J clothing направиха своя дебют на българския пазар по време на есенното издание на Капана фест. Градския стил на тениските и суитчерите бяха приети повече от добре и сега никак няма да ви е трудно да мернете някой почитател на ърбън модата с техен артикул. За тях, на първо място е качеството и точно поради тази причина използват италиански дрехи, върху които е поставен най-висококачествения ситопечат, който (лично ви гарантирам), че не се променя с времето, дори да изтормозите дрехата от носене.

Повече за Willie J clothing ни разказа Димитър Анастасов, който се оказа последния присъединил се към идеята. Самата хрумка за ъбън облекла се е зародила съвсем случайно, в разговор между Веселин, Петър и Георги. Те уж на шега заговорили за собствен бизнес, още в края на 2012-та година, но среднощната шега се оказала реалност. Те изготвили план, който да следват. Междувременно, Димитър, който все още бил в България, заминал за Обединеното Кралство, а те му предложили да се включи. Планът му не бил такъв, защото това щяло да го ангажира за по-дълго време от предвиденото в чуждата страна, но след няколко дни размисли и той „влязъл в играта“. Така в началото на 2013-та марката вече съществувала и всички обединили усилия, за да потръгне това, което са вложили всичко от себе си, а в средата на годината първата колекция вече е станала факт.

За нас най-важно е качеството, красноречиво отсече Митака. За да бъдат уникални и в стила си, момчетата се свързали с американска татуистка, която специално изработва дизайните им. Ние сме вдъхновени от уличната мода, силния характер на младите хора и бунтарския дух, който носят. Затова искаме и дрехите ни да имат такъв характер, споделя Анастасов. Обясни ни още, че комуникират с американката само онлайн. Те обясняват какъв искат да бъде модела, а тя го пречупва през собствения си поглед, за да създадат нещо наистина впечатляващо.

Особено голям успех са пожънали младежите на Лондонските тату конвенции през 2013 и 2014 година, които да едни от най-големите световни сбирки не само за татуировки, но и за улична мода в света. Само че нещо им липсва… И това нещо се казва България.

Факт е, че конкуренцията в английската столица е огромна, но не това е причината 3-ма от тях да си съберат багажа в края на 2014-та. В Лондон има изобилие от подобни артикули, тук обаче не е точно така. Градската младежка мода у нас не е на особено високо ниво и искаме да променим това. Смятаме, че на хората ще им хареса, а и ние се радваме да работим именно тук, споделя Димитър. След като Митака, Веско и Петър обявили официалното си завръщане у нас, всички предполагали, че ще продължат бизнеса си в София, като градът, който предлага големи възможности. Да, ама не. И тримата били абсолютно категорични, че друго място за тях, освен Пловдив, не съществува в това естество и – ето ги днес, опитват се да дадат своя принос за развитието на града ни, като целта им е да открият свой собствен магазин, в който освен облеклата на Willie J clothing, ще предлагат и други интересни неща, отново свързани с градската мода. Към момента можете да ги откриете онлайн във фейсбук и базар.бг именно на тези линкове:

https://www.facebook.com/WillieJclothing/timeline

https://bazar.bg/user/details/1174531

но ние искрено вярваме, че така бленуваният магазин ще се появи в някоя от античните улици съвсем скоро.

Митака само ни загатна, че в момента нещо ново се планува в града под тепетата, но единственото, което можем да разкрием е, че отново ще бъдат облекла и те ще бъдат специално създадени и вдъхновени от прекрасния Пловдив.

Хубаво е, че все повече млади хора се връщат у нас с ясното съзнание, че ако искаме държавата ни да се развива в една по-добра посока, то това зависи само и единствено от нас. Те влагат всичко от себе си, за да закипи тази тенденция у нас, която в момента е само лек, едва доловим полъх. Не забравяйте да хвърлите едно око и на сайта им, като имайте предвид, че в него цените не са предназначени за българските клиенти: http://www.williejclothing.com/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина