34-годишният Васил е изтрезнял и признал за обира на пощата в Катуница

Актуално Криминале Новини Разследване Темида

Той е задържан постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа 

Районна прокуратура-Пловдив го привлече като обвиняем

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Васил Н., на 34 г., за това, че на 08. 02. 2022 г., в с. Катуница, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – сумата от 3120 лева от владението на „Български пощи“ ЕАД, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

34-годишен е обрал пощата в Катуница, чакат го да изтрезнее, за да го разпитат (ВИДЕО)

По делото е установено, че на 08.02.2022 г., Васил влязъл в пощенския клон в с. Катуница. Той произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, след което Васил Н. напуснал помещението. Няма пострадали хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейските служители.

Обвиняемият е направил самопризнания за деянието, както и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстой на 11 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Районен съд-Асеновград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Обраната поща в Катуница работи, раздават пенсиите

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.