Актуално

3000 лв. на квадрат ще излиза строителството на спортните зали в Западен

Община Пловдив пусна втора поръчка за спортните зали за волейбол и баскетбол в район Западен, след като първата бе прекратена. Прави впечатление, че само за по-малко от месец сумата за обекта е набъбнала с цял милион и вече е 7 млн.лв.

Залата ще се направи от терен от близо 5 дка, а цялото и РЗП е 2300 кв.м РЗП.  Излиза, че строителството на 1 квадратен метър ще излиза над 3000 лева. А в проекта няма предвидени дори достатъчно седящи места. Според него ще има едва 7 броя скамейки с общо 70 места в двете зали.

„ Лично съм казал на проектанта, че вътре трябва да може да се провеждат състезания. Трябва да има седящи места”, заяви днес кметът Здравко Димитров, с което даде да се разбере, че не е съгласен с проекта за спортните зали в този му вид.

Той и заместникът му не се ангажираха да коментират рязкото набъбване на сумата за обекта с близо милион, тъй като възложител на поръчката е Георги Титюков.

 „Направено е пазарно проучване. Не се занимавам аз с проекта, но доколкото знам не е отчетена инфлацията”, коментира зам.-кметът Пламен Райчев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина